【甜故】(賤格金融才俊)<我生活什麼都不缺,缺嘅係一個女嫞>

1001 回覆
409 Like 77 Dislike
「叮!」坐喺大班椅嘅我收到一個短訊
「你做緊咩呀?」阿玲傳了一個短訊比我
「我睇緊電視呀,你呢?」我回覆
背後突然有人拍了我胸口一下
「啱啱出完火,咁快又要溝女?」
原來係智榮,啱啱玩完走左出離
「咩溝女呀,你知我唔溝女嘅,啲女走埋離!friend離架」
「friend?從未聽過你有女性朋友喎!係你眼中女人唔係淨係拎離砲架咩?」
「你唔好理我咁多啦!」
「點呀?咩女離架?阿玲?邊度識架?食左未?」
「嘩,你條友咁缺德嘅睇人電話?」
「哈!哈!好一個“缺德”!孟玄凌峰!你變喇~你變喇~識你咁耐第一次喺度隱瞞身邊啲女人」
「點呀?啱啱條女得唔得呀?賽後報告下啦!」
「緊係正啦!離得澳門玩實正架!你都唔知,你入左去之後,有個好鬼似肥狗!」
「肥狗?」
「肥苟呀!苟芸慧呀!」
「哦~~~嗰個肥苟!以為你講邊個!」
「咁緊係唔係全肥時期嗰個肥苟啦!嘩,佢啲吹功真係冇得頂我話你知!」
「叮」阿玲覆返我
「好悶呀!上網搵緊戲睇!有冇好介紹?」
「你想睇咩類型先?」
「想睇啲…..唔好太用腦嘅!romantic comedy啦!」
「romantic comedy?上次又me before you 今次又係 romantic comedy?」
「咩喎?! 咁啱姐!動作片我都睇架!」
其實我真係唔係一個好「好」電影嘅人,仲要係愛情片….點諗?
「你記得我講過我唔係好睇電影架何?我依家諗到嘅就淨係得西遊記!」
「西遊記?西遊記邊度係romantic comedy呀?」
「周星馳嗰套呀!」
「哦~有兩集架嘛!都好喎!我都好似冇試過認真睇過!以前細個無線好興星期日播!」
「係呀!係嗰套!無線斷開哂搞到你唔知佢講乜架!你一口氣睇哂好睇好多!」
「好啦,等我上網搵下先~」
「點呀!一。口。氣。睇。哂。佢。好。睇。好。多?同依個阿玲text到入哂神!又話聽賽後報告,點知西遊左~」
「唉~唔意思,你講你講!」
「聽到邊度呀?」
「吹功囉~」
「條女啲吹功正呀,拎左杯熱茶、冰水入房,跟住…..」

就咁樣我就同智榮玩完番左香港,番到屋企都成11點,阿Sue都返左屋企。今日好充實,又去左打羽毛球,又去左澳門一程,最唔同嘅係,我感覺到今日我同阿玲嘅距離拉近左好多,今日對住部電話嘅所有時間都係同阿玲text。我諗我真係有啲鍾意左佢,阿玲比我嗰隻唔係嗰種心如鹿撞嘅感覺。佢令我覺得同佢一齊好舒服,因為佢嘅性格我可以好信任佢,我亦都好肯定佢唔係想喺我身上得到啲咩野,最重要係我同佢一齊嗰隻開心其他女人比唔到我。其次,佢屋企人都好好相處,我因為阿玲感受到一啲我好耐冇感受過嘅家庭溫暖….但係….以我嘅職業、性格、過去,我憑咩可以有一個女朋友呢…仲要…一個好似阿玲咁好嘅女仔….好似害左人…算啦,諗咁多做咩…阿玲又一定會鍾意我架咩….
富可敵國都會覺得害左人
富可敵國都會覺得害左人

每一個人總有弱點嘅
輕輕一推
好似離左題咁
I
小推
Lm
仆街 live咗
認真第一次追故睇
幾好睇
慢唔緊要 最緊要有故出
留名支持

但係好似離咗題
話缺個印印 但依家似缺個真心女朋友
仆街 live咗
認真第一次追故睇
幾好睇
慢唔緊要 最緊要有故出
留名支持

但係好似離咗題
話缺個印印 但依家似缺個真心女朋友

多謝你比左你嘅第一次我!
放心一定唔會離題!
睇落你知咩事
比起一開始文法好似好左 追左好耐都冇留過名添!加油啊!重質不重量
繼續每月一篇
仲未有
不如巴打
出完故就講定下集幾時出
繼續睇緊架
lm
數數手指,為左要餓阿Sue,我經已冇搞過阿Sue成兩個星期。依兩個星期我都係出去爆房多,冇帶過任何女番屋企搞。放工搞完野番屋企,間唔中都會喺cctv見到阿Sue係間房睇下鹹片同自慰。佢嘅性慾冇因為我少左搞佢而變少,which is 係一件好事。至於我同阿玲就保持住每日都短訊來往,思索過幾次,都仲係覺得同佢保持住依段關係會對阿玲比較好。始終….我都已經唔知道點樣去發展一段正常、健康嘅關係…
捲左一支大麻,我走到屋企嘅露台將佢點著,一路吸著,一路諗緊同阿玲嘅關係。再抽多幾啖,口腔變得乾澀,眼皮下垂,對光線同聲音變得敏感。我知道我開始high了,老二興興地,開始有想被觸碰嘅感覺。喺依個時候,我本應搵阿Sue幫我解決,但係我又覺得未餓得佢夠,點好呢?我又冇走出去食女嘅意欲。
「叮」手中嘅電話出現左個notification
Christy: 你做緊咩呀?好掛住你呀!
原來係Christy,佢嘅出現簡直係合時,襯我仲記得佢嘅存在…
「點呀?咁好口!又有啲咩想要呀?」我回覆
「做咩講到人咁樣姐~真係掛住你嘛,咁耐冇見!」
「咁你係咪想見呀?你依家離我度囉,唔好講咁多喇」
「我依家同個朋友一齊喎」
「即係唔離啦?唔離算啦,唔好講咁多野」
「唔係呀~我個friend好乖架,你上次接我都見過佢架~」
「哦~你叫埋佢一齊離囉!你知我唔介意架」
「好啦,我問下佢先」
「問下啦,你叫到佢離,我送份禮物比你啦」
「係咪真架!」
「送野方面幾時有呃過你呀!你叫到先講啦」
走番入屋,見到阿Sue喺廚房收番埋啲碗碟。從後見到佢個屁股真係相當圓、相當翹,我靜俏俏走到佢身後,用力往佢屁股一拍,再一揸!
「啊!」阿Sue叫左出離
「今晚餐晚煮得唔錯!要好好做野!唔好偷懶呀!」
「知道 Sir」
「係度做左咁耐野,做得開唔開心呀?」我一路揸一路問
「開….心…..Sir」
「咁就好喇!」我微笑回應
「叮」Christy嘅短訊
「佢話ok喎,佢話佢想試下隊草,淨間你可以指導下佢」
「無任歡迎!我text我地址比你,你地自己上離啦」
「see you babe xoxoxoxo」
「阿Sue你同我整啲芝士焗西蘭花,我有朋友上離」
「要整幾多呀 Sir」
「你預3個人份量啦」
「知道 Sir」
我番房執下個儀容,噴番些少香水,期待著獵物嘅來臨!
過左一個鐘左右,Christy 話佢準備坐𨋢上離,我放好阿Sue準備左嘅野食,等待門鈴嘅響起。
「叮嚐」
我打開大門,Christy旁邊個女仔就係上次喺老蘭見到比較有矜持嗰個。
「Hello~ 我朋友Rosa呀,依個係阿峰」
「Hello 入離坐啦」
面前依個Rosa,面圓圓,乖乖女樣。往下一掃,手腳幼,啲肉生哂喺個身同塊面度。正?講唔上,但係勝在好耐冇食過依款。成個感覺似係出身寒微,但又想快啲識到有錢仔嘅屋村妹!如果唔係,洗乜花錢跟Christy出老蘭飲野吖…..
「啱啱去左飲野呀?」我問
「係呀,同Rosa食完飯,飲左杯野囉」Christy答
雖則佢話飲左杯野,但係佢地身上散發嘅酒氣至少都3-4杯
「你地自己各自叫一杯,再有人請你地飲幾杯啦?」
「哈哈哈 你點知架?」Christy講完望住Rosa笑
我點知?而Christy同Rosa依啲款落老蘭,總會有一兩條仔請飲野嘅。特別係Christy依種咩都講一餐嘅女仔,啲仔唔埋身,佢都會撘傘啦。啲男人叫佢主動走埋去傾計,唔通唔請佢飲野咩?
「哦~你地咁靚女唔出奇啦」我答
「做咩把口咁甜呀?」Christy問
「講錯左,淨係你個friend啫~」
「喂吔!好衰呀,又蝦人!」
「你飲咩?」我問Rosa
「比杯水得架啦」Rosa答
「好呀!你等陣呀!」
「你教佢隊草先啦,我去你間房抖下先!好攰呀!」
「下!你唔隊架?」Rosa好愕然咁問
「我唔隊架!等阿峰教你、陪下你啦」
「Christy真係永遠都咁識做」我心諗
「你做咩突然想隊草嘅?」我問Rosa
比起一開始文法好似好左 追左好耐都冇留過名添!加油啊!重質不重量

咁你都留意到?我都唔覺嘅!文法我自己真係要多注意

多謝支持
加油
加速
正!
繼續繼續
今次隔左5日 有啲耐
今次隔左5日 有啲耐

Sorry 老大🙏🏽🙏🏽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞