【甜故】(賤格金融才俊)<我生活什麼都不缺,缺嘅係一個女嫞>

1001 回覆
409 Like 77 Dislike
有文
其實真係太多墨水去咗多餘嘅對話到

其實呢....我希望你受到力啦,純粹分享下啦
其實呢,如果要去comment又或者criticize 一個小說/故仔/電影/歌詞,永遠唔會喺中段就落一個conclusion話其中一個章節/部份「多餘」,因為好多野可能係伏線。小弟仲讀緊書時都有做過少許電影/書本嘅評論,以前都唔知原來好小心去睇,好多野都有原因。不過又咁,我啲對話想表達啲咩,其實都淺白,比唔想任何作者同電影人嘅作品,比啲耐性啦。

再者,篇野仲連載架,即係未完,未完嘅意思即係我隨時可以攞番啲「多餘」野去elaborate,到時就未必多餘

you got a cool name! i like your creativity!
新讀者留名

welcome!
其實真係太多墨水去咗多餘嘅對話到

其實呢....我希望你受到力啦,純粹分享下啦
其實呢,如果要去comment又或者criticize 一個小說/故仔/電影/歌詞,永遠唔會喺中段就落一個conclusion話其中一個章節/部份「多餘」,因為好多野可能係伏線。小弟仲讀緊書時都有做過少許電影/書本嘅評論,以前都唔知原來好小心去睇,好多野都有原因。不過又咁,我啲對話想表達啲咩,其實都淺白,比唔想任何作者同電影人嘅作品,比啲耐性啦。

再者,篇野仲連載架,即係未完,未完嘅意思即係我隨時可以攞番啲「多餘」野去elaborate,到時就未必多餘

等咁耐 又寫埋啲無聊嘢
大佬呀 你知唔知自己出得慢架

死死等一個星期等你出新一篇
留名
仆街!Live左啦!!!!

有能排等啦!

樓主加油!
留名
仆街!Live左啦!!!!

有能排等啦!

樓主加油!

多謝支持! 我會加油! 記住正皮呀👉🏻👈🏻
只求加速👶🏿 內容夠吸引
感覺到你今次交大貨
希望下次會再密啲
感覺到你今次交大貨
希望下次會再密啲

同感,雖然阿玲開個話題時開得有啲突兀,但後尾重返正軌,寫得出啲味道
支持
輕輕一推
多謝你坦白嘅留言,我會盡力寫快啲。
但我都想分享下啲現實狀況比你聽,希望你理解啦
1)我身兼多職嘅,所以我係努力抽時間寫甜故,我仲有個blog要寫,希望你可以上去睇下、支持下 http://www.sextisfaction-hk.com
2) 全職(有收入)嘅漫畫家每個星期先連載15頁
3) 美國平均一套劇10幾至20集,每星期出一集,係可以播足成半年,但都冇人嫌慢,仲要好多人睇。TXB一套劇一星期播足6日,但冇咩人睇

想表達嘅係,香港依家嘅文化係要多、密、快,我理解。不過我暫時都只不過係為興趣而寫,加上我中文得中三程度....

無論你寫得幾好都好
決定棄故
太慢

加油
lm
live
終於Live左
遲d過一排再禁入黎睇
交朋友個女朋友幾是最後一氣 三個月前喇wo
幾好睇,不過可以對下文先,有時太多錯字,知你想講咩但係用錯字搞到個意思錯哂
決定棄故
樓主出得慢唔緊要

不過如果萬一想棄故 起碼上黎交代聲
幾好睇,不過可以對下文先,有時太多錯字,知你想講咩但係用錯字搞到個意思錯哂

錯字係衰嘅!但有時入漏眼眼,冇人幫我睇 麻煩多提點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞