[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
LG好似開始出2000:1對比嘅IPS panel
想問個問題⋯⋯
我個moon一開部ps直接跟住開…呢個功能叫咩功能?想turn off佢。asus pg32uq
Lenovo G34w-10定 Asus vg289q 攞嚟玩xbox 同ps5好啲
定 asus vg27wq好啲
LG 27GP83B-B 同 LG 27GP850-B

係唔係 27GP850-B 比較好?
83冇usb hub
好似係
PS4 設定>系統>啟用HDMI裝置連結???
21:9 mon
lg 34WK95C
IPS板 DCI-P3 98% contrast 1000:1 75hz
($7xxx)

lg 34WP65C-B
VA板 sRGB99% contrast 3000:1 160hz
平一半 ($4xxx)

唔打機 睇片/做野多
應該點揀
或者呢個price range有無其它更好選擇
4K g sysn 144hz以上要mini led 27吋起
有咩選擇?
Budget 8k-14k
打開mmorpg 同睇Netflix
唯有等X32 FP
啱啱先入手27gp950估唔到咁快會變低階
黑位同立體感=34WP65C-B
鮮色同可視角=34WK95C
香港幾時有
都估到
mini led在2019年已經進入螢幕消費級市場
加上近年咁多廠加入做mini led研發
落到中階唔會好耐
有冇portable monitor 推介?
D ports係晒左面點走線
42吋都有EVO?
唔知
未有得買?? 點解冇價錢..
evo係咩?
panel技術 可以光少少
27" 2k 高Hz IPS 有升降
好似得LG 27GP83B-B/ 27GP850-B
Philips 275M1RZ係咪唔駛諗
仲有冇其他選擇 有埋speaker最好
唉屌, 直接買個ergontron HX 算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞