[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
有無c hing 用 LG 既 35WN65C-B
3440x1440 resolution
100Hz
好唔好用? 我係用mac mini + egpu
平時做執下相同畫3D用,
都會打下機咁

或有無4k5以下推介的34 monitor? 謝謝大家
up850用大陸boe面板都咁貴
買u2723qe好過 用LG最新 ips black面板
dell s2722qc 好似3500
u2723qe
我都睇中左Dell S2722qc 同Asus Vg289q

唔知打機同睇Netflix,Dell 得唔得呢?
可能有啲離題但想問下
我用緊msi g24c6
咁佢個mon後面有個3.5mm音頻?
但點解我插耳機落去得一邊聽到?
但我插一半落去又正常兩邊都聽到
2022年想換過個moon
依家用緊Dell UP2516D (2K,60Hz)
想換27" 4K 144Hz
大過27" 唔會考慮 因為電腦枱個框頂盡擺到27"同埋唔想要太大個moon
我見好多人都講XG27UQ同埋27GN950
想問下邊個QC好啲同埋邊個隻色靚啲 有時會執下相
XG27UQ係量子點 色水應該好d
而家應該轉晒XG27UQR換腳架版本
呢兩款都冇HDMI2.1 唔駁console問題不大嘅
各位巴打,岩岩上官網查 VG289Q 無內置喇叭,但係睇左個YOUTUBER既開箱片話有....你地知唔知究竟有定無內置喇叭
THX巴打
Dp 轉hdmi 線都唔得?
仲諗住第時買ps5 順便用埋
我都想知
PS5好似冇支援DSC
請問有無人清楚LG 32GN600-B好唔好
想要2k 144hz 32吋
唔該
或者G34WQC好唔好
想比較下 VG27AQL1A 同 MAG274QRF 有咩優缺點
係office做野有冇大分別
VG27AQL1A色準差
設定限制大
官網字面寫5099, 搵CS discount 到34-3500咁癲,
隻mon咩事,定係佢over price 左
睇完一輪,打算直接買MAG274QRF-QD
dell官網不嬲都大幅度mark up
notebook冇大幅度
想問一下公司部機得 on board graphic "Intel® HD Graphics 630"
齋文書,同youtube既話
用2k 144hz/165hz monitor 會唔會好疾
文書,睇YouTube 唔使用高HZ mon.
1080p 60hz 應該已經足夠。
咁多人問野 但冇人答
太多人WFH 買mon
D高手走晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞