[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
想買隻27-28“moon wfh
睇中左下面兩款
LG 27UP850-W
Dell u2723qe

但係見dell 好似街未有得賣,得官網訂?
想早收到早享受。見大家唔係好recommend LG 果隻。會唔會有其他推介?

主要係connect MacBook WFH, lightroom執相
希望有以下功能
4K, height adj, pivot rotate, USB Type C hub, (Type C Downstream connect 如果有)

大陸 aw3423dw 13k人仔
真十算
U2723QE>U2720Q>S2722QC
U2720Q都好過27UP850大陸BOE面板
第一次買dell moon
想問下u2723qe 街無貨既話起官網點樣問到cs 拎discount? 個原價好離地wor
問佢有乜 offer,佢立即會答
電腦檯喺窗邊,雖然陽光唔係直射入嚟,但而家用緊個mon好反光,睇得好辛苦。其實連夜晚佢都勁反屋企啲燈

想順便換個UW mon,search過覺得Gigabyte M34WQ幾好(見佢Reflection評分唔錯),想問巴打評價如何或有咩其他選擇?

要嚟日頭返工睇文件、夜晚執相或打低要求game
唔該!
而家隻pg279qe 拎黎睇戲 打3a apex 果啲多 請問隻mon有無咩要setting 定點set會更好 今晚要打elder ring
有無巴打用緊27GP950可以分享下setting
而加用緊gamer 1 d色好似怪怪地咁
啱啱買咗隻S2722QC
Dell 覆要4月先送貨
dell正常係即叫即蒸
應該係要打去吹多幾次,然後幫你改單先會快
都係S2722QC?
會買PS5 1係1080P 1係就4K 佢好似出唔到1440P的
1800蚊內有啲咩文書Mon推薦?
應該會攞嚟做photo editing
P2422h o唔ok?
U2723qe。前日講話未開始砌,要等工廠覆
有d 1440p可以輸入4k訊號出1440p
畫面好過1080p
想買色靚但可以打下FPS game 既mon,見dell 隻 u2723qe 用LG IPS Black panel 技術心郁郁想買,不過原來得60Hz refresh rate

有無呢個方向既mon 可以推介一下 LG 自家其實又有無product 係用IPS Black Panel
呢隻應該算係21:9嘅2kmon top-spec?
不過oled再加曲面
香港dell又唔知幾時有
無保養真係買唔落手
LG未必會用自家panel
LG 27UP850係BOE panel
上一代LG 27ul850又係BOE panel

同價位dell u2720q 係LG panel
u2723qe又係LG panel
點解唔自己用返 BOE 技術/質量好過LG自家出品咩

想搵有靚黑色又色準,但有120/144Hz 既27寸 2k/4K mon ,可以推介一下嗎, budget 1萬以內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞