[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
絕對無可能,三樣嘢冇可能共存到
時間問題
已有
3440x1440 144hz
3840x1600 144hz
下個階段咪
5120x2160 144hz
係咪短期內都唔會有
4K 144hz 21:9既mon?

係既我直接買lg 38gn950算 等左好耐
絕對無可能,三樣嘢冇可能共存到
時間問題
已有
3440x1440 144hz
3840x1600 144hz
5120x2160 60hz
下個階段咪
5120x2160 144hz
我知道時間問題
8K, 32:9 , 256hz 都係時間問題
所以係現階段冇可能
預算2K左右,平時都係打吓apex Cs go R6,睇Netflix
顯示卡係2060 Super

有咩平面 g-sync 25吋 moon抵玩,睇中vg259qm但係over budget
好耐無買MON 想直上4K 睇片 少打機用
有留意開 LG 27GP950 3月聽講返貨
見佢睇片打機集合於一身 但各位大佬又話Mini LED 面世
定 真係唔怕等埋 直上新野 Mini LED ( 價位 唔知幾多 原本都預10K 買mon) 求推介
budget 3000樓下
24-25吋, 想要 usb-c 駁 notebook, 用嚟做文書 coding
Dell P2422HE, 問咗online sale $2290
請問大家仲有冇其他牌子選擇?
mini-led 其實做唔做到true black 如果畫面全黑
肉眼睇係true black
用儀器測會有0.00幾nts
Thanks要儲定錢了
幾錢入vg289q
其實依加d mon壽命有幾耐
成日用3年幾就壞
睇彩數
有隻Eizo FS2333用咗10年都未壞仲用緊
上年換咗Asus 32"之後比後備機用
新果隻有4年上門保
希望捱到換MircoLED
新中階mini led都係10k hkd左右(台灣)
M28U
巴哈好多災情
垃圾即刻跛不意外
廿絲 Thx
mini led 同LG 呢個 比
其實你都選 MINI LED ? 畫面係應該靚過 LG 27GP950-B?
見g7有8%回贈+分期 想屌
當然選mini led
mini led是次世代背光方案
27GP950仲係會全螢幕漏光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞