[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
我都考慮緊呢個
但27好似太大
睇咗好耐有d唔明27AQ 同279嘅分別
2000大概喺傳統ips同va之間
要有大分別都係要用mini led背光先得
不過好過price㗎啦
之前去黃金問啲sales
佢哋都會咁樣
不過好似新高登同黃金嗰間dell係代理
佢個價錢要問先做到最平
之前問過u2520d當場報3000俾我
我當年買U2718Q就係黃金買 同online問sales同價
U2718Q諗緊升唔升U2723Q 但怕冇咩升級感覺
其實可以上到8k budget的.......
建議升mini led機種
ips black唔上唔落
你睇吓甘絲
不如oled 42吋
加多少少系列
錢唔係最大問題 但我可視距唔係咁長
27好極限了
Acer x32fp 官網睇有4個hdmi 2.1咁痴線?

睇埋台仔mobile01有冇獲氣先去碼都未遲
唔該
想問下邊度可以買或訂 等左佢好耐
定係轉買pg32uqx 有無人可以比啲意見我
ACER HK 官網
比台灣貴4~5K
我買唔落手
買pg32uqx冇咁嬲
係咪咩方面都比x32fp好
各位ching好,哩排長期zoom想買翻部mon返屋企
睇13寸mon就黎睇到眼殘
budget $3000-$3500 左右
本身想買 Dell P2422HE/ U2422HE,貪佢有usb c port可以直接插MacBook唔洗條條fing
但係問過外國網友話咁嘅價不如買4k mon
本身個mon預左大部分時間用黎做普通文書,之後可能會有media production(e.g., 執相),但係唔想一下跳到 ultrafine 咁overkill

各位有咩意見
x32fp好似係fast-ips
pg32uqx輸反應時間同hdmi
贏g-sync同local dimming zones
敢唔敢訂台灣貨
攪到我落左訂買 lg 27 gp950 好似好傻仔咁
點算好
買oled
想買個芒.但係電腦配備張顯示卡係gtx960,玩唔玩到27吋2k?
咁多位大佬,3000內 VG27AQ 同 G27Q係咪

最好選擇
呢排想買個mon 係床上睇戲,想要32吋4k, 上網睇過32UN550-W 同A700 UHD 4K 差唔多,想問下巴打推介邊部或者更好推介,筆真4000左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞