[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
有無巴打可以講下 Dell mon 你未真係幾好?
多年無買 mon, 仲用緊 Philips 230E。

有無需要加到5年保?
新 mon 有無機會問到Sales送加保或較低價?
16:10的Mon 冇咩選擇?
有冇人知 XB283K屌唔屌得過
巴打你好似都係觀望U2723QE
其實好睇你本身用途
如果你用黎打機需要高刷新率 咁佢未必咁適合你
如果你對顏色比較敏感 用黎睇戲或者"casual"執相剪片 (非專業)又唔會或者懶得cal mon色 dell mon出廠色都夠你用 (指U/UP系列,S/P系列另外)

不過最好都係落腦場親身睇下再決定
係用黎返工睇片,無係電腦打機好耐
之前好有興趣U2720q,不過覺得差唔多轉款所以一直忍手無買
如果想平靚正 VG289Q應該都係唔錯既選擇
如果鎖定dell 咪加少少買U2723QE

早八年買過一隻Asus VX239h畀屋企人,感覺個色唔算好靚。
Asus 4k 可接受?香港網上報價最平做到同 S2722QC 差唔多,同 Samsung,LG 價錢上都差一個價位,係未唔同級數?

想買27GP950但好似全城都無貨 搵到另一款Philips 279m1rv 好似都啱用嚟打PS527吋仲有無乜選擇
dell系列級數 up>u>p>s
商業社會我相信一分錢一分貨既
好睇你接受程度去到邊
所以先話點都要去腦場睇一次先決定
睇你係咪真係筆直緊到個幾百蚊都要計住
hkd3000左右買到vg289q就係真係抵玩
始終同u2723qe差一半價錢

u2718q塊panel有災情 冇可能勁過u2718q
當我倖存者偏差啦 我隻U2718Q sofar咁多年都無事
當年u2718q紅邊問題出晒名
d人換幾次都搞唔掂
要求: 2K 27吋曲面
有護眼.IPS.HDR更佳
$$2500左右
有無介紹
U2718q紅邊緊答你
唯有扮睇唔到
3年我覺得夠 而家三年換一次mon差唔多 反而買五年保你會唔想換
我之前部27uk600都紅 不過保養可以換新panel
我可以一隻 mon 用多過10年,所以都想搵個小穫氣值得信賴嘅品牌
想問下係喺邊度買
想問吓m28u 有冇巴打評價下如何如果同gp950比會唔會話差好遠因為費事等同埋食炒
想請教下4K 144 32' MON FOR打機主要PS5 有冇介紹
筆直8K左右?
買開二手mon
U2720q 400usd
U3419w 375 usd
巴打去邊度買二手mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞