[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
請問有無24‘ /27' 2k 144hz Mon 推薦?
我見有人話VG27AQL1A
想知仲有冇其他牌子?
會用黎打機,
Budget <=3000.
呢隻ok?
MSI Optix G273QF
屋企返工用 dual monitor,隻舊 mon 長期望好攰,所以換 mon
周圍都無貨
nano ips已解決紅角
LG panel色水通透 靚過群創panel
有咩芒駁macbook可以有imac質素?
點解呢家買MON全部都無貨? 而家買MON係唔係好時機?定係等下好D
而家出去睇32吋 mon, budget 4k5 內, 有無好介絡?
諗住買32' 曲mon
暫時諗住DELL S3222DGM
2. ASUS VG32VQR
3. BENQ EW3270U (唔係曲mon)

邊款比較好? 或者有其他選擇?
LG ultrafine 5k
不過下代imac應該升級mini led
16:9唔駛曲啦
34' 以上先考慮?
大家覺得U3223QE 係32' OK?
參數唔錯 新一代IPS
但等埋review先
ultrawide先考慮
mag274qrf
點解21:9一定有孤度,塊panel會唔會自爆??
呢隻都有睇過,見有分有冇-QD
有乜分別?
嚟緊諗住去digital house數碼屋買mon
想問有冇嘢要注意 使唔使check機 ?
用緊個LG 21.5' MON 冇啦啦一條長綠色線出左黎
換左HDMI 線駁Switch都係咁, 買左3年到, 應該玩完了

想出返個24' 頂住先有咩選擇?
利申: DESKTOP 好舊好多年, 仲係行HDMI/ DVI 果的輸出
應該玩唔到2K~4K 既MON??
平時會駁下switch, desktop亦打唔到機住( 諗住遲下會出新機, 到時當副mon用)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞