[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
師兄們
budget 8k樓下
想要2-4k, 144hz, 曲mon,有無咩推介
geforce rtx 2070s
邊到有?
如果27寸4k mon有冇咩好介紹
我睇左睇rog見佢27寸xg27uqr賣到7000
但同時LG27UP650就只係三千出頭,有d仲3000都唔洗
如果唔追求144Hz的話係咪三千出頭呢d就夠做?
btw aoc仲平,其實aoc d mon到底質素係點
ic...有無攻略點樣可以捕到平mon???
佢減到2499 27" 2K mon 144Hz +HDR都抵啦, 邊個夠佢玩
巴打.Gigabyte G32QC A 呢部買唔買得過
我係新手唔係好識
我都係for 70%睇片 30%打機玩下 lol果d
唔知道要買咩規格好
唔係21:9咪撚買曲mon
無意思
同埋你咁既用法買4k 60hz仲好
我留意緊27UP850-W😂,950太貴,我都唔打機
thx呢位巴打.4k 60hz有無好介紹呀?唔好太貴
lg 27gn800用唔用到benq halo?
我見佢後面圓形突起
睇片居多~~想要IPS多D.但又想試下面曲
睇中咗 Dell 27 4K UHD USB-C 顯示器 - S2722QC
$3380

用嚟剪片 插MacBook用 有冇其他推介?

感謝
27ul500 ok嗎
小弟想買個係公司用,唔會打機
我睇完文,見到巴打討論既都係gaming monitor或者4k monitor比較多

請問2k 27寸monitor,budget 3000內
主要睇下youtube
同埋工作關係,會睇黑白灰既顏色多d,但又未去到執相調色既專業level
巴打們有冇好推介,謝謝
請教下各位
我見price推緊LG 27UP650-W
另外就係LG 27UL500好似兩千幾蚊好抵咁
如果以單純初試4k moon黎講呢兩款算唔算抵用?
依家用緊dell 2515h
對DELL有好感嘅,不過好似唔多見呢個價有DELL揀
想請教下咁多位師兄
筆直4000內想要個27" 平面Mon
會執相剪片 會打機 Display卡預計用3060Ti
搵左幾塊猶豫緊要買邊塊
Gigabyte G27Q
Asus VG289Q
Samsung U28R55
Acer XV272U
要4K 60hz好定 2K 144hz 想打機順d但又想執相剪片可以執得細緻d
或者師兄有冇其他推薦
有無師兄用緊neo g9

掂唔掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞