[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#77 咩MOON都冇貨

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
有冇Mon對隻眼好
長期用mon對眼好攰
睇youtube勁濛
btw我見唔到整數縮放個option
我上price.com 都仲見到6000尾
係咪應該衝
7000樓下,32吋4k mon有咩推介
Dell U2723q $4899 呢口價算貴定可接受?
問埋U2720q 10日內有貨但由 $4200加到 $4500 同只得3年保

U2723q 有無其他地方訂番黎會平d?
u2723qe 4899$?
請問巴打你係邊到買?
我兩年前買u2720q都係4580 乜原來咁保值
如果13k都可以 15好似有啲貴
同 Dell 官網 Sales 傾兩句立即有
一月問係$4200 同五年保,今朝問係$4500 翻新機加三年保 😅
有冇巴打用TN panel 會頭暈 用OLED黎打機都無咁辛苦
今日落左 order, 等送貨
佢有無講幾時送?
想換左隻 陳年 Phillips 230E
WFH 用佢好攰
佢好似講過 5-7 日, 但唔知係唔係真~
我記得呢度有師兄話要 2-3 個星期~
不過我唔急用 ~
3840 x 2160 然後200%縮放
thx ching
但係諗諗下都係省番筆錢買1440p/1080p算
睇中一下幾隻,貪佢有usb-c
MD241QP
MD271QP
MD271QPW
但係上網有人話可以直接用usb-c叉電同傳輸display訊號,有人話唔得
有無ching可以解答到。

另外訊X係咪中伏,上網搵見到
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=61&tid=2607280&extra=&page=1
係咪真,雖然全部都比人講到好黑
訂左Dell U3223QE $5899
最快下星期送貨
師兄張檯幾闊?考慮緊27定32
剛好放到32寸渣,大尺寸 WFH開左右2個excel對文件較方便,睇片又爽d
我果陣都煩緊27定32,後來分2張枱擺就揀左32,螢幕固定,但放鍵盤mouse果張枱可移動
請問有無24‘ 2k 144hz既Mon介紹感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞