[親生仔] Google Pixel 討論區 (77)爆post唔開post..

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
排佢個cs 真係好痛苦
成日都飛左我去AU/UK 既cs
又要再排過。。。
搵左兩次CS 後終於肯send email 俾我
但都係話仲處理緊
然後我直接email 覆佢地,第二日就幫我搞緊refund
可能我個case易搞啲
因為courier black and white同我講搵唔返件貨叫我搵google 解決
你就好

其實用VPN轉US就一定係US
我未試過唔用VPN可以撞到US既CS
呢啲算小意思啦,我部P6 Pro中Rescure Party嘅bug,每次reboot都話我can't load android system,要factory reset。我試咗5日flash所有global factory image同ota,但所有rom都係一樣reboot即刻無係跟,話slot a/b資料對唔上目前解決辦法只有兩個:
1) 熄咗個Rescure Party:adb shell setprop persist.sys.disable_rescue true
但Cmd話我command error,唔知點整,求高手指教
2) 將部電話駁落已裝好SDK usb driver嘅電腦度,利用電腦連接會降低rescureparty級別,reboot 5-6到就順利入到系統。
想問下新個個update有冇伏?
近期打算轉新機嘗試pixel 6
但依家越睇越多問題少少驚
到底轉唔轉google好
暫時好似bugs好多壞機
驚就水貨店買 即時開盒驗下機
黎緊想換6a都睇到諗緊轉唔轉target去S22
有冇邊間好推介?
水店咪又係ROM 問題
邊用邊等Google搞好過
如果有問題 寄比Google保養換機 水貨店唔會理
carousell 搵原封 美版好過
換左dome glass指紋成功率有10/10
今日大黃終於到手,透明case係唔係大家都推薦spigen?
black 6 256 美森終於到手
淘定d貼同殼終於出場
btw, 跟機個轉插係咩情況會用到? type c轉A 黎?
係咪好易痴!?我嗰張返緊香港
非常容易
6仔或pro 有冇人用到usbc 去3.5mm earphone? 插完6仔都係speaker出聲
部機終於到啦
不過真係好跣手 要等埋個殼到先用得
試咗Google(唔記得邊代跟機)嗰條無問題
我淘左ugreen都唔掂
淘寶有啲無DAC

試下買apple嗰條,聽講唔錯
係 佢d架撐好齊 跟佢指示做基本上一定痴得靚
用緊ghostek 成日覺得spigen隻透明殼睇落唔多硬淨
宜家先法國部機打唔到音game d touch時準時唔準 多數打唔中d note
真係唔知究竟係mon貼問題 定部機問題 定中左bugs 定個隻驚未optimize畀p6p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞