[親生仔] Google Pixel 討論區 (77)爆post唔開post..

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
第一次 進入 pure Google世界?
都係美國
搵咩款 朋友好似有多一部
nexus 4 5 5x
pixel 4xl

我都用過,最鍾意5red

但好快壞
原來相機SCAN到QR CODE!
Tensor chip個machine learning堅係勁,不過可能冇乜香港人用到

開會用recorder個live transcribe英文唔洗take minutes

去旅行又可以用live translation問路,用Google lens直接translate喺幅相裏面嘅字,睇餐牌勁方便
好似唔需要用到tensor chip
live transcribe 我用pixel 4a 都有
live translation 係Google translation 個app support?
始終係香港都係得水貨機
然後好多野都只係support英文
而家又無得旅行, 所以好多野都未用得著
Google lens係用其他an機嗰時已經覺得好神奇
試過係屋企見到隻蟲, 用lens影佢竟然搵到係邊種蟲蟲

賣得貴過原價就話食水深
要原價賣返畀佢哋唔使賺先得
12L 用左幾日都未試過每朝第一次解鎖會入左個 空白launcher
同埋未試過無啦啦彈system ui stopped
應該係fix左
11月底英森order直送,前日終於到手
抵唔抵睇你信仰度高唔高
想問下join咗12L beta嘅咁多位,如果Google之後release咗final version,我洗唔洗wipe咗先可以由beta3跳過去final?
定係可以無痛update?感謝!
請問旺角有冇鋪頭有賣6pro moon貼
唔洗wipe直上final,以前11上12都係咁,不過出final嘅時候你有機會要quit左個beta program先見到有update
tensor之後先可以唔經Google server,offline喺電話到transcribe/translate (好似係)
Live translation 係message app 自動譯, live caption Samsung 都有
請問咩牌子USB to TPYE-C係可以充到PIXEL 4A架?
買過品勝同綠聯都充唔到
轉type c to type c 啦
咁要買過隻牛
我5仔好幾條都充到 係慢d姐
認同買4a好過3xl
利伸 用緊嚟覆你
依家仲有部無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞