[親生仔] Google Pixel 討論區 (77)爆post唔開post..

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
都係見唔到有呢個option
Thanks anyway
a系依啲垃圾機希望佢望用返snapdragon
其實Pixel 6 啲bug係唔係真係咁嚴重
我自己係想入手嘅 唔想等6a
即係se3出,6a 就即跟發表
但我期待pixel watch多啲
希望佢integrate到fitbit 既fitness功能
google唔係收購左fitbit咩,應該冇問題啦?
淨係希望佢隻錶度到心跳,正常睇到msg就ok,唔好有bugs
fossil啲錶聽閒唔OK
用慣GARMIN,好L驚佢出隻垃圾,但又等咗好多年
我自己嘅經驗啦,由iphone 12 pro轉過嚟6 pro其實就真係無咩遇到bugs。

暫時有嘅唯二係1. 一開始唔見咗themed icon個選項同埋2. 有一次睇睇吓連登成個螢幕freeze咗,不過lock咗再開就冇問題了。

至於電量我就唔用手機打機,所以一般我朝早8點抆就佢可以撐都下晝5/6點,個人覺得good enough。對6 pro最深印象都係相機同埋佢真係好醒,相機嘅色自然(雖然有時覺得銳化得有啲重)同埋好多好醒目嘅功能。

不過都係嗰句,買pixel真係好似抽獎咁買前真係要三思,我本身就諗住6 pro唔掂轉22u,依家唔駛了
仲要唔係行60Hz 都食電到傻

.....
其實會唔會係佢an 12轉左電池用量寫法所以比較易有誤會 (再加上***垃圾modem)
你張圖係顯示緊嗰各component用電量佔嗰2個鐘total入面嘅幾多%
當中著mon時間廿分鐘
其餘時間idle 啲電計返比例network食得最多 算係正常
所以其實你無乜點用部機嗰時個network %就會大啲

我自己
10-12, 無著mon

past 24 hours
想track screen on time 最簡單係開digital wellness, 不過佢係由每晚12點開始計,所以如果想睇用電量,日頭再差過電就唔準 (唔係計100%電至0%嘅charge cycle)
今日繼續非洲人
我之前用嘅Google電話已經係Nexus了,我宜家用緊OnePlus(我買嘅時候依個牌子都仲唔係咁伏),我對上一部機就係Nexus
宜家部電話虧虧地所以先想重回Google嘅懷抱,就算見到Pixel 6好似好多Bug咁我都打算照上,因為我自己鍾意原生Android,真係冇乜牌子可以畀我揀
唔會啦 我對返p5 an12
network全日都係幾%
Showing up under the codename "rohan," the Pixel Watch has surfaced in a US carrier's inventory system, according to one of our sources. The database shows that the device will be sold in three colors: gray, black, and gold. According to this info, it will come with 32GB of storage, which is double the Galaxy Watch4's capacity and matches the Apple Watch for the most storage you can get on a smartwatch. This carrier has also yet to sell a non-cellular smartwatch, so it seems like a reasonable conclusion that the Pixel Watch would come in a cell-enabled model. We have yet to see any information on prices or specific release dates.

watch終於出
唔知測唔測到血氧血壓 雞肋都好
心跳步數睡眠係基本
有埋測血壓更好
用緊Iphone XR,之前想換p6/p6 pro ,但見S22就就等到而家,都未諗好買咩
s22我個人就建議一係直上22u一係唔好買佢年ltpo個hz數都要fakr,真心得ultra係買得落。

至於pixel的話,如果你想體驗最純淨google詮釋嘅android請毫不猶豫去馬我自己本身讀設計,嗰陣iphone想轉會都係因為material U深深吸引咗我。

兩者各有長短,但睇晒成個價格同埋佢比你嘅嘢,我會覺得pixel抵啲
I know that feel,好多牌子嘅android都太花招,好似***個one ui我真係覺得太過味精,依家原生android我數到嘅都係得oneplus(就快冇)、google同埋罪大(要強烈信仰
有一部美版128gb pixel 6 seaform
全新想放
有意pm
曲mon 好似有啲難搞
我個人就覺得唔太差,mon貼的話上面都有有心嘅師兄整合咗邊啲好邊啲唔好而且我覺得視覺上條邊洗咗真係好正,6唔算好闊但就係差啲咁
考慮緊6pro 定22+
Carousell 全新都減緊價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞