[親生仔] Google Pixel 討論區 (77)爆post唔開post..

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
pixel 6 同 6pro我都有用過,個人覺得用6 pro曲mon掃邊gesture個手感好過用平mon
曲mon開頭真係唔習慣,貼mon貼又煩,打字又成日掂到邊邊,但好快習慣
係咪一定要用個啲咩UV貼 ?
淘寶有全膠貼,但有黑邊,所以都係用UV最好
想問下3hk diy esin用唔用到落5仔到
好似都係指紋scan得慢解決唔到
3a xl 用緊
6同6p 最大分別係
90/120hz
8gb /12 gb ram
差個tele鏡
電差少少
之外冇乜分別?
冇uwb,背面玻璃就 gorilla 6/victus
mon 6pro 靚啲
唔那係話......
想問下UV貼自己貼易唔易奶嘢

利申小兒麻痺
https://youtu.be/vYoB3kxA-aQ
我覺得易過貼睇Mon貼,最緊要啲膠水唔好流入去
等到頸都長
而家銀行apps payme個啲係咪用到?
等pixel watch A先決定買唔買
次次出新products a series一定正常啲
用到啊
點知係2026年5月
又嚟a系打旗艦
Google Pixel 6a Scheduled for Q2 2022.

Specs
-6.2" 120Hz OLED Straight Display
-Tensor GS101 Chipset Same as 6/6Pro
-6GB/8GB RAM
-128GB Storage
-4800mAh + 30W Charging
-12.2MP(IMX363)+12MP(IMX386) Ultra Wide Angle Rear Camera
-8MP(IMX355) Selfie
-Android 12
-8.7mm Thick

佢7月出點解仲要買7 除非個tensor 2 係值得令人放棄6a
睇番個tweet 佢話唔係120hz 睇其他source話係60hz 我自膠先
有埋呢set嘢直頭可以話簡單添,最煩係遮聽筒位,佢都設計咗張貼紙俾你遮,最後要注意就係除塵,同埋照燈前記得對返正前鏡個位
見森林買pixelbook go 有特價 諗緊轉唔轉好
有冇師兄用過?

利申:電話用開pixel. 但電腦用開mac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞