[親生仔] Google Pixel 討論區 (77)爆post唔開post..

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
6pro平時睇下youtube同埋text 最盡都係一日一叉

btw, 我用緊日版 但除左影相有聲之外 我無咩唔滿意 唔太明點解咁多人講到日版好差
我5a 都係日版 覺得可以接受
xm4仲係每次連線第一下一定會一邊無聲
想問下係Amazon買翻新5仔係咪見到出貨地點係Amazon就可以放心買?
我都一樣,勁困擾
暫時要聽樓上講pause咗等5秒再play
有部白色6pro 256有冇巴打收?
之前追post見話用線有問題
姐係而家fix咗? 不過部機仲未到
最好都係cloud backup過啦 冇見fix list有講呢樣
我cloud過好好 so far都冇咩發熱呀疾機之類既bug
我見好多負皮

話買unlock 點知出左 verizon 版
頭先睇台灣新聞話6又有bug
有冇6個用家分享下目前為止試過中咩bug

利申 等緊殼到未用

呢兩個 不過都fix晒
呢兩個係咩事
一個係 拉noti bar 唔識變淨色
整咗做background blur 不過我自己覺得幾好睇

另一個就喺AOD 用fingerprint unlock 啲animation bug 嚟
4a中咗下面個bug
台版香港用唔用到
想上來分享下買pixel 6 pro痛苦經驗
小弟係早兩個POST上過黎講我成功搵到間集運買到google store美水既
然後介紹左比個巴打佢都成功買到啦, 點知係得我自己黑到仆街收唔到機
fedex唔知運撚左唔知去邊 佢地話delivered 左, 一開始以為寄錯地址, 因為收件人名係隔離第間野(第二個集運公司)
我專登裝埋微信買埋account去問佢地有冇收到
點知佢地都係無
搞左成個月google又話要check又唔知點
次次話1日後,2日後覆我, 我日日上去追status
歷時左一個月係今日終於refund左比我

好彩月頭覺得中中地伏, 手痕amazon買左部, 而家就到香港

TL;DR 以後amazon買算
google store d cs慢到仆街, 都唔能係做e commerce
fedex比人偷機多
懷疑係
搞左成個月仲用左幾十蚊去買個大陸集運網account 日日提心吊膽驚佢地唔refund
真係以後都唔能再係佢地store買野
本身打算快amazon少少收機所以store買
光頭佬萬歲
買部機都搞到咁撚煩 .....
又多 bug, 垃圾 google..
所以我寧願比多少少係實體店買水貨好過
起碼即刻有機,開機有問題都有仇報
其實真係畀人偷機多 我都係美store fedex好彩平安無事到左 愉快使用中 本身pixel已經係俄羅斯輪盤 買水仲大機會收皮
巴打我同你差唔多
美士多買左機出左貨後,courier 唔見左我件貨(唔係fedex
搵google 又拖左我幾日冇消息
最後嘈兩嘈先refund 俾我
都唔係少少喎果度
sorry我窮
真係好撚痛苦 巴打比人拖幾日算快
小弟次次上去問D CS又好似好無辜咁話佢地幫唔到我 已經掉左上去 product team幫手solve
個條team除左第一日有sd email黎話兩日內覆我之外(無覆)
成個月都唔能理人
日日有一個鐘頭都係去排隊問CS 我張單點
真係好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞