[親生仔] Google Pixel 討論區 (77)爆post唔開post..

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
我都淨係搵到呢個分別
咁嘅話比多幾十買個美版
仲有 5G bandwidth d support 有d 出入
但香港用唔到5g 所以可以ignore

見到etopia咁寫即刻有啲淆
唔係有門市?
門市應該就係交收站,都係觀塘
唔肯定佢意思係咪話只可以寄件交收,問緊
對黎緊6a好有興趣
請問6既機身手感係咪同其他玻璃背金屬機身差唔多 冼唔冼手?
開package 拍片就冇問題喇
好多巴打寄返黎都係迫片 上個post有pin
其實依啲水貨鋪間間都會自己開左驗左先
因為佢地都係外國買返黎 到有人買先知入面比人偷機佢要自己食左佢
條google search bar唔知搵乜一㩒就變choice search
明明本身打字咋嘛
search極都冇解決方法
有冇人識點搞
Mon貼報告 & 拎機溫馨提示:拎機開箱一定要拍片(出事時同CS嘈可能有用)

12月更新後mon貼報告(集思廣益,引用回覆講下你用緊嗰個牌子)

夾到指紋
1. Hoda UV貼
2. Hoda玻璃貼 非uv 參考成功率: 9/10
3. Spigen Neoflex 軟貼
4. 犀牛軟貼
5. Devilcase 電競霧面
6. ASPRO UV貼
7. 寶狼 UV貼 參考成功率: 6/10 「重新set過幾次"後有 9/10, 可能要大力少少」
8. 樂天zero 膠貼 參考成功率: 100% 「手指濕左水就要多幾次」

夾唔到指紋
1. Aircase UV貼 參考成功率: 3/10
2. GOR全屏 參考成功率:0
3. 寶狼全膠玻璃貼 參考成功率: 60%-70% 「set 過都係一時得一時唔得」
今晚如無意外會去Etopia買+拎機了
佢話有得現場check埋
細佬第一次香港買水貨機
有無巴打教路有啲咩係一定要check
暫時淨係諗到要睇下個編號match 唔match,藍牙wifi電話相機呢啲大路嘢
玩過fd個部 都幾冼
試顔色 試光暗 試set 90Hz
lm
想問下而家用線過資料係咪仲有問題
3轉6
5a用家表示好順同埋核電
部4 仔舊電真係唔多掂

我想長開90hz 呀
6pro而家咁快? 月頭買都等2個禮拜先到倉 準備過年好尷尬 如果delay就會過年後先有機玩...
佢呢批128黑色最快1/20先ship. 到倉都1/21-22. 呢排啲航班,實係過年後先有得玩了。
我都係3轉6, 冇問題喎
啱啱4xl過咗去6
好方便,逐步跟住做
4a要一日兩叉
6 一日一次好夠用
5a可以做到2日1叉
其實係得 但都係屋企 我都照叉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞