(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區142 新手問野請睇#1

1001 回覆
4 Like 6 Dislike

tdee - 300~500,
protein=bw x 2.6g
fat= bw x 0.8
carb= remaining
重訓要keep intensity,但 volume 可以減

會係個好開始,到咁上下你可以試下carbon cycle
有時發覺大聲夾惡成日ig屌人既一係黑社會,一係健身大隻佬

真係俾e班傻閪累死
玩到自己跪左係度
依家係咪準備改姓 schwarzenegger
叫自己arnold 自戀到呢,攞翻個ifbb pro先啦傻仔。

不過以佢咁嘅知識水平,未攞獎 睾丸都無9埋
有氧唔使日日做啦 跑步又傷膝 做2日都得
可以參考下peeta有篇文講減脂
飲食控制得好,唔使cardio都減到肥,但我都建議做,因為健康啲同訓練到你意志
cardio 有cardio 既好處, 但我自己靠左做重訓做下數個日當cardio
請問下如果想買Resistant band, Accstore $128個set夠唔夠用?
打算封完尖就開始正式健身
9成9都係淘寶入貨
我記得上年停左差不多半年
暑假到冬天
之後要用大概2個月先做得番本身重量
食完呢餐就開始正式減肥
依家日日做升體上升,個背應該keep到,但個胸得掌上壓就練唔夠全面
用像根帶,開弓掌上壓都夠玩
人地箖哥唔係唔姓何 人地係無唔識姓何呀
尊重吓 我認真的
台灣嗰邊我睇佢地啲youtube
佢地會同其他教練一齊練同交流幾friend咁
係香港啲氣氛比較差
教練之間多數同行如敵國咁
香港人不嬲都賤過閪
一有財路就永遠唔share, 冇諗過可以做大塊餅,淨係諗自己貶低人哋抬高自己

上咗位嘅就永遠唔會俾機會下面啲人,一有新人崛起就爭住㩒低佢哋人哋管長雖然話黑底,但對態度正確嘅後輩都支持,又鍾意邀請人哋上嚟操野交流,香港啲老屎忽真係未見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞