(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區142 新手問野請睇#1

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
點解會好意思PO IG
1x 體重lbs
動作仲要衰到咁 中學d呀妹都做得好過佢
女性市場同男性市場差好遠
你睇下athlene x
10幾m sub好似好勁咁

係chloe ting面前佢車尾燈都追唔到
Chloe ting squat唔squat到一餅?
掌上壓唔到咪膝上壓
用拉力帶落唔到去係做乜鳩

多啲比賽係好,但好多仆街會趁機搵食,導後生仔升仙,藥物年輕化絕對唔係好事
唉我唔知我唔想知 呢啲做生意講供求 有人買就有人賣架啦
而家打科興都會死人啦
我有做宣傳咩 冇呀我都冇導佢地 關我咩事姐 關我咩事姐
我話你知呀 啲死靚仔扮晒死狗吊起癮上黎咩野做唔出咩野講唔出呀 你唔好痴埋去添呀 咪一間以為你害左佢咁
根本就係佢地自己衰 佢唔落野 佢唔落野 我地冇野做架喎
炆咩姐 我冇炆呀 根本就係佢地自己衰
d女邊識咁多
真係有心操都唔會搵佢教
睇到個膊頭好痛
你連價都未報過點知

Life fitness 4-7k
Matrix 3-5k
BH 4-6k
Technogym 3-6k
睇你買咩款

Matrix 款最西,高身到仆街,無180都唔好買
你講咩asca 定nsca 定ncca
asca 係澳洲體能協會
上網見到間叫亞洲體能協會ASCA有得讀NASM認證嘅course
想問下咁多位師兄
研究話每星期每個部位
操10至20組比教好
咁腳應該要點分配
我見有人分開quad同hamstring計
有人就成隻腳咁計
應該要點計?

新手近排轉緊program
quad 動作會影響 glute (squat)
hamstring 動作又影響 glute
所以你分quad同hamstring就得
大約每樣10-20組
即係quad10-20組?
hamstring10-20組?
冇錯
點解呢個比賽明明係學生賽
但一眾prep coach 反應熱烈到唔知以為有卡拎
10個有9個都公開招學生仲要冇位咁滯
唔該師兄
因為之前試過overtraining
所以會問得詳細d
睇下協辦機構
有佢既出現就有藥物
幾多組呢D好個人
work capacity除住你玩得愈重就愈低
同埋唔同exercise唔係相等
跟自己身體最好
所以如果唔清楚自己條線
最好由低位開始試, mesocycle入面慢慢加volume再微調你個program
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞