(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區142 新手問野請睇#1

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
赤腳做weight lifting其實會唔會傷腳版?
如果係yoga mat上做weight lift 又會唔會因為佢軟d 仲易受傷
唔該哂
健體paul我就識
應該係 paul2222wan ?
大家都胡師傅徒弟
估唔到連登健身po真係有人mon po
好小學雞
唔知咩事冇咩cm 不過比人抹黑係要覆吓嘅

感覺上陳靖 Leo個班人幾正氣
有冇人知個paul係邊個post話佢?
我健身fun
有無巴打屋企仲係用緊傳統扭螺絲嗰種啞鈴
我屋企有對買咗好耐嘅20kg啞鈴
想搵吓邊度可以俾我配到啱size嘅餅
原本買啞鈴嗰間舖好似執埋
d記 28mm窿嘅餅
我嗰款應該係太舊
啱啱用間尺度一度啲啞鈴個窿得25mm
健身碼
我健心Paul
佢地都正氣?
有故仔聽?
之前呢度都有師兄爆過獅子有女朋友都周圍撩女
想問吓呢個心態係咪和牛定律
健力 Paul 咪就係連3餅都蹲到死死吓嗰個「健力教練」 74 kg BW 連160kg 都未撚蹲到, Deadlift 仲撚廢 得 175 kg 仲好意思叫人 “DM for coaching”
IG: pspancake
怎樣才算是在香港健身界稱得上正氣?

首先一定要是黃!不可光顧代言bc shop/dynamitze等藍營商家,starbuck 更加是禁忌!最好定期於ig發表黃色言論!政見是基本!

再者,一定要是叻嘈或公開承認用藥!誠信非常重要,沒有誠信談何正氣!更不可代言宣傳一些自己沒有用過的品牌或健身方法,甚麼排毒水5分鐘fing手fing腳健康操就一定不可能是正氣!

做生意方面,收費要合理,pt 每堂超過市價800港元已不能接受,視為搶錢!封gym期間收取他人金錢於公共地方開課更是乘人之危,趁火打劫之行為!

最後私生活方面,不可溝女,和異性接觸視為狗公行為,肌肉是為自己而練,不是為女人!正氣之人應參照少林武僧,斷七情,斬六欲,方可成大器!
行嘢其實係咪好難捉到
之前有聽聞過外國運動員特別係籃球同美式足球好多都會用steroid增肌,但佢地又好少人俾人捉禁藥(steroid應該算係禁藥?)
正氣師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞