準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
冇反對過南京大屠殺但都冇反對831
所以咪話你覺得唔值
我都覺得食肉唔值
有咩問題
柒撚到

用第三人稱真心中二病
咩蘿蔔糕吖... cls...
寵物同食物明 咁依家唔係寵物既生命?
同埋依家唔係人道 係無端端俾人傳左俾佢地 都未知佢會唔會傳返俾人... 佢地就要俾人清洗...
重點係佢地無辜被消滅被清洗
你係利用政治正確黎強加價值觀落人地度

好撚中二病

又係健吾d眾人皆醉我獨醒

家下重要on9到對個細佬指指點點刷高尚
細佬仔你話請佢食糖,轉個頭收返佢地都傷心喊啦,更何況係一隻動物

先唔講食雞生命問題
其實都2022年啦,重拎咩食肉就唔好講咩生命,食肉唔代表接受到殘殺呀
哦~原來係咁

你啱你啱 我cctoy
佢句Brain is awesome I wish you have one
又駁唔🔪?
哦~係呀係呀
笑死
自己食肉就好有value
人地防疫就0value
實在係太公平啦呢個世界
咁黃就唔好食肉啦屌你老母
樓主pin?
出左句至理真言
cctoy:我駁唔🔪 唯有做小學鷄野
我細個個陣次次死金魚都喊到拆天
之後我屋企人索性趁我未知佢死左既時候
就即刻買過條新既換落去
到大左先講番比我聽 呃左我咁多年
算啦 條友五毛垃圾嚟,其他post直接叫人黃尸,等佢單機算啦可憐蟲
依條中二病駁黎都晒口水
首先佢立場已經定義左覺得倉鼠撚係偽善無腦跟風撚啦
有閪討論空間咩
仲吹撚到喊係對倉鼠有自私既感情
屌你老母我以家拎你老母去人道啦
你唔鍾意?你對你老母有自私既感情啊?
大佬人係有思想感情架喎
想保護自己覺得重要既野又要俾人話自私偽善?
你真係好撚理性喎

試下你隔離屋隻貓有病
全大廈既貓無事無幹都要逼你拎出黎人道毀滅啊
唔合理啊嘛成件事
仲要係隻弱病毒
完全睇唔出有咩需要去做到屠殺既地步
條弱智就叻唔切拎左個高地笑9人先
睇佢啲語氣根本唔係想同人理性討論
開口埋口理性討論尊重唔同立場
佢有撚尊重過倉鼠撚既立場咩
人地講句野就覺得人地一定係有目的/跟風
依啲咪以己度人囉
我懷疑Ai嚟
上面覆個句佢bug左唔識覆

你唔覺佢覆下覆下連啲字都唔同曬
小學「鷄」
係人類社會一向都係將生命分高低,
一開頭已經有講,
佢地養出黎係供人食用,
咁咪係佢個目的,佢個必要性,
但佢比人虐打完斷曬手手腳腳再慢慢失血死,
大家見到都會屌,依個係同理心,尊重。
你想講我自己標籤啲動物,
點解佢地係要生出黎比我哋食,
佢地係咪知自己死,有無問過佢依類話題,
講落去無止境,一路咁拖落去講都得。
根本唔會有答案。
我要講嘅係寵物係依個時候受到嘅待遇同家禽一樣,
根本上係無必要性,因為個病毒根本就無任何殺傷力,個政策本身就有問題。
乜真係護士咩?
好撚毒
好似台灣嗰個毒撚
反社會都做護士
真係唔敢想像依啲人走出黎話要幫人
最基本既惻隱之心都無
留返係互聯網上面做評論員咪幾好
可能因為倉鼠係比較得意
天性需要人類保護就咁大反應掛

不過其實離題想講
我係諗到無名手足無人理
而倉鼠就咁大回響有啲灰機

香港人日日都俾人屠緊
但就無人有反應 真係唔撚明
佢真係覺得其他人都係腦殘自己好有sense個下先攞命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞