準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
Cls 養咗一日都有感情啦 喊係好正常囉 唔係個個好似佢咁冷血嘅 無愛心學咩人做護士
中2病非主流獨醒撚
屌你老味 終於有人講佢 睇佢唔順眼好耐
利申識佢
咁其實你淨係講最尾果句就得
啲臭雞護士當老公倉鼠咁
黑底白字
其實佢想表達小朋友喊係因為對隻倉鼠有感情
而唔係因為明白生命可貴而喊
覺得佢係想諷刺好多人純粹對自己寵物有感情但包裝到對所有生命體都有愛係偽善
而佢亦唔認為隻倉鼠有病

利申唔係同意佢講既野,只係覺得佢辭不達意想翻譯下。
冇人性學咩人做護士wwwwwwwwwwwwww
who
呢條友冇資格做護士啦
一d愛心都冇點救人,
玩下手緊要關頭走佬
>盲撐?

What? 盲撐乜嘢?
Exact7ly.
其實 wwwwww 係表達咩
條傻閪知唔知自己噏乜鳩wwww
下下自稱用hina,好似老母生漏左個腦比佢咁www
冇雙重標準,基於文化同歷史,呢個世界嘅人就係鍾意貓狗多於雞牛,咁自然係人類社會入面貓狗嘅權利係大於雞牛,而食雞牛就係總體令人開心,食貓狗就係總體令人唔開心,咁所以咪多人食雞牛、少人食貓狗
Do know what 7 is wwwwwwwwwww
點睇都似係曲線撚人喎
笑死,類比錯誤都拎出嚟講
自己戇鳩叫人要和平討論

禽流感通常啲雞雀染到好快就死,傳染性又勁
萬一有候鳥感染就周圍傳
而且最重要係真係揾到啲雞雀突然病死,
個病毒源頭真係佢地身上

而家死咁多倉鼠,冇一隻係因為武肺死㗎
係咪倉鼠自體製毒都唔知
咁都類比得到
仲扯到點解對其他非寵物嘅冇憐憫之心
野豬夠唔係寵物啦,
香港人一樣好憎港共濫殺佢地
扯到食唔食肉有冇資格講真係戇鳩
個個以為護士就一定好有愛心,諗多咗啦。
不過呢個準護士係冇愛心之餘,仲好傻閪
講到尾就係衝出黎柒完比人屌到唔對路就瀨EQ低心情差講錯野。好老實,打咁大段野出黎又要執位又要字體大細顏色,好難想像成個過程都無用過大腦諗。我寧願你同我講你飲醉酒唔清醒下打出黎。都咁大個人,仲要做護士(唔知堅定流),咁嘅人格不如轉份工好過啦咪出黎害人。正宗係覺得世界圍住自己轉嘅中二病港女
咁姐係如果嗰啲嚴重流感既問題岀現係啲寵物到
你認唔認同應該攞哂去人道毁滅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞