準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
佢屌錯囉
依家隻病感冒咁
呢個老豆嗰隻如果有,成個月一早成家有晒啦
同埋依家真係證明咗倉鼠係帶毒?唔係人傳比鼠?

如果鼠疫/禽流感 咁你要大量殺鼠殺雞我諗冇咁多人會屌
依家啲人屌係佢地殺得唔合理嘛
佢條中二病柒頭就拉去食肉就唔屌得

我都未屌個老豆on99身教 唔識教咪撚生啦 你養得就有責任照顧好寵物
咁樣對嗰細路
屌佢嘅就係跟風唔理性
但其實佢有個point係值得討論
點解我地面對一啲家禽被人去人道毁滅既時候
我地既情感就好似冇乜感覺
係咪因為佢地係食物 唔係寵物
咁如果倉鼠被人道毁滅既時候 點解我地會咁傷心
我睇完都覺得好慘 但都令到我地覺得就係
其實每日都有好多生命都係為左滿足人類而死
當然我都係食肉既 所以我都冇乜資格講太多
純粹係覺得 其實如果家禽因為疫情被人道毁滅 同呢啲寵物被人道毁滅 我地既反應一定有分別
間接上我地都係將緊生命去分高低

我係指緊呢個政府政策當然係錯
我無話過係啱 但我係到諗緊如果去換做家禽我地個反應又係點呢.. 希望大家和平討論
呢啲人要幫吓佢啦,等其他人知佢本人條生命唔需要尊重,當佢係飯盒入面塊死雞死鴨咁就得

Sica fans 果然中二病毒撚先鍾意佢
但係佢都唔應該咁話個小朋友玻璃心㗎
無人po 條女嘅相?
咁我無話過佢呢點係岩 條女都on9
係呢度開唔得?
Btw hina
做乜撚野事
佢都要人道毁滅先得 拉低人類水平
冷血
我都唔知佢讀邊間
中二病傻hi想知佢邊間school咁撚叻
Btw 冇牌人士話自己係護士 好似係犯法的
傻閪wwwww
死賤婦識打幾個www以為自己係日本人
條女勁清醒
撐住!唔好被連登啲戇鳩思維影響
典型「食煙飲酒講粗口 = 大個仔大個女巧力力」嗰種on99傻hi嚟...
你唔可以咁唸既,2019年之前都覺得香港人只顧自己,有時唸返起都幾冷血。

但香港人呢2年幾經歴左咁多,我相信同一個手法去無理滅殺家禽,而唔係去查清查楚先下既決定,香港人都會屌政府。
睇到wwww都打冷震
kam到仆街
隔住mon都feel到尷尬
所以我見到啲留言話 班高官應該送去人道毁滅
我既睇法係
其實大家根本每日做緊既野都係將人類放係最高層
到你老豆老母中既時候 其實你地係覺得點都要保護
係呢個程度 大家都將 高官同自己屋企人都分左生命既高底 咁當然班高官…根本冇人鍾意佢地
但返到正題就係 其實我地變左 將一啲好撚殘忍既野放到自己面前 大家就覺得心痛
食物睇唔到被人殺既過程就冇覺得有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞