準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
準就收皮啦同埋護士唔好扮專業啦
—0-0
佢之後有寵物/有仔女
比佢養一個月之後比人人道就啱
睇下佢係咪玻璃心
用自己成年人嘅角度代入小朋友已經夠on9,而且人哋同岩岩接觸嘅小生命建立咗感情,父母就迫佢地分開,仲話係要殺咗隻寵物永遠見唔返,正常養寵物嘅人都好難接受寵物嘅生離死別啦,更何況一個小朋友 老實講呢條死毒撚一係未養過寵物,一係個人完全冇同理心 睇佢啲www都睇撚到煩
喂 驗腦啦 臭閪
其實無錯
係用埋(茶 講嘢搞到柒晒
唔係食素唔好講動保 有上開連登喎
大自然環境點都要有平衡點 而有啲物種本身無咩天敵就會影響大局 就好似小強咁 又或者有樹比蟲腐蝕左 兩個都係生命 但我地會選擇救對自然影響大個邊
咁食肉就唔可以尊重生命?
係我地將一個生命分高低嘅時候,
會考慮個必要性,
食物我地會拎黎食,
寵物會拎黎養,比愛心落去。
但同時間一個食用豬無啦啦比人虐待,
受到不必要嘅傷害先死,我相信大家都係會屌,
係對生命基本嘅尊重,當然啲中二病撚就會話係偽善,因為佢地講野本身已經唔撚識咩叫尊重。
佢個point係將所有野極端化
同你食肉就等於同殺人食人肉一樣唔合理
寵物係依個時候受到嘅待遇同家禽一樣,
根本上係無必要性,因為個病毒根本就無任何殺傷力,個政策本身就有問題。
人食雞肉豬肉,其實係跟返個食物鏈,如果有朝一日人類淨係食草,其實對地球係冇乜幫助。但係今次唔同呀,我哋使唔使食倉鼠?仲要大規模毁滅
咁撚樣學人做護士www
不如搵人試下dm佢ig send呢個連登link比佢
對自己養既小動物有感情 係正常㗎喎
出入平安
其實大家都係想要「說服力」

大家第一個反應應該大部分都係「痴撚線點解要殺」
而唔係「倉鼠咁q點解要殺」?

你同我講我殺牛係為左用黎食嘅
你同我講殺蚊因為佢針你
基本上都唔多人會有太大反應
甚至係殺人,「死刑」依個問題,
你說服到我地話要殺個個人 例如深仇大恨或者犯罪過深,
你講得通邊個會咁大回響?

啲垃圾仔仲覺得係因為肉定唔肉嘅問題?
痴線依家係有一個表明佢覺得人道毀滅人類係正常既人做護士喎
佢嗰種中二病係
你食肉 所以你應該要接受食人肉 唔食就係偽善
你唔可以有感情 有就係自私
如果今次倉鼠身上驗出既係伊波拉、鼠疫、炭疽,我諗好多人都唔會出聲
問題在於今次倉鼠帶既係一隻垃圾病毒
拎食肉殺生做例子個啲真心on9
通常啲單純想睇人仆街既人都會整一串理由出黎合理化自己單純既慾望,例如你呢個回覆
我明白你講法了 thanks.
冇條女張相理佢講乜
係你選擇殺個間既倉鼠係合理 屌叫啲養左係屋企個啲拎左人道毀滅個下 on9
btw有on9抵去都無野好講
咩蘿蔔糕?佢up乜?
護士不嬲架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞