準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
佢哋只係相對道德觀念,覺得殺倉鼠好慘,另一邊廂可以鼓吹煽動殺佢唔鍾意嘅人
敗都可以屈下啊
走可以點屈
想知
我都想睇下一個人淨係食飯係咪生存到
醫學奇蹟
根本就冇道德觀念
係政治正確
政府要做既我都要反!
原來你個世界除左菜同肉冇其他食物既
你係低能 都唔洗咁出面
我諗佢最錯係係當咗個小朋友係成人
幸好佢唔係做老師
其實最終都可以答到,就係食樹上掉落黎既生果,點解你唔做,要食植物!肉!人類就係仆街!

其實呢個問題真係幾難搞
其實冇錯
你都知道你地有幾難搞同雙標
倉鼠傳人 證實到未
城大都講咗傳人機會好低

就算傳到 代唔代表得殺晒呢個方法
隔離檢測呢?

我淨係出面全部反得有理有據
你就係到打稻草人 單單打打
睇佢個撚樣 仲未知自己錯係邊
佢點都錯啦,大把冇養倉鼠嘅大人都屌/唔開心/不忿,當然唔開心嘅程度好難同果個細佬比較
一個二個以爲自己執到寶
其實根本係增潤緊我個論點
真係笑死
唔食植物 唔食肉
可以食咩 請指教 等你顛覆醫學界
咁所以點解你唔食菜 要食肉
你答左我先啦
唔係你同政府有咩分別
日本共同社報導,東京大學醫科學研究所教授河岡義裕等團隊13日在美國「科學」期刊電子版發表研究結果稱,他們透過倉鼠實驗發現,目前全球流行的新冠病毒和疫情初期相比有所變異,導致傳染性更強。

團隊進行了8組實驗,將染疫倉鼠的籠子和未染疫倉鼠的籠子相隔5公分飼養。感染變異病毒組別中,在2天後發現8組內有5組從未感染倉鼠鼻中檢測出病毒,而感染初期新冠病毒對照組則沒有。據分析,變異後病毒更容易發生飛沫傳染。

河岡說:「雖然研究結果不能輕易斷言人類情況相同,但病毒變異很可能使疫情擴大。」據稱,團隊還確認變異新冠病毒在人類細胞和倉鼠體內比疫情初期病毒更會繁殖。
邊撚個話佢唔尊重倉鼠?

同埋用佢同性戀個例子, 你無意見已經係政治正確啦
講到好似要同黑人講 "By the way, I would have voted for Obama for a third term if I could" 咁樣
一睇就知係中二病type
尷尬到
其實喺2020 東京大學 用倉鼠研究感染新冠肺炎傳播性

河岡說:「雖然研究結果不能輕易斷言人類情況相同,但病毒變異很可能使疫情擴大。」據稱,團隊還確認變異新冠病毒在人類細胞和倉鼠體內比疫情初期病毒更會繁殖。
大佬…你有冇睇段野講乜
用倉鼠做實驗
唔係講緊倉鼠會傳人
培養肉又稱為實驗室培養肉、試管肉等,是在實驗室由動物細胞培養出來的肉。生產培養肉首先要從目標動物提取肌肉細胞,讓這些細胞在培養基中增殖,然後在受控的環境下生長為肌肉纖維。不能由肌肉細胞合成的營養素,例如鐵質及維他命B12,會加以補充在培養基中,以生產營養價值與傳統肉類相若的培養肉產品
無知唔係大曬
其實人類一食肉,已經輸左99%,因為食肉唔係必須。
雖然研究結果不能輕易斷言人類情況相同,但病毒變異很可能使疫情擴大???
原來唔只係個低能 仲係個文盲
城大
係 所以你地同政府一樣都係畜生
笑撚死
你而家出街買唔買到比我?
夠夠全港人食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞