準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
有人一聽到自己原來係小眾就玻璃心
真係呀豬呀狗狗蠢閪都可以做到護士
識佢嘅人投訴比學校跟進啦
呢d人做護士簡直危害公眾安全
其實係咪認証左人類就係人性本惡?
或者咁講 生命本身就係醜惡?
當你想向善發展 就會有聲音質疑你
就例如你要唔食肉先可以幫倉鼠出聲
但你食素植物又有生命
當你連有機物都唔需要食
不過你呼吸都係殺生緊d微生物
當你識光合作用
但你又會搶晒矮撚d陽光 佢地會餓死
⋯⋯

最終都會歸納出一點
你必須要完美無瑕先可以做善事/向善

但係生存已經係一種剝削
要唔影響任何野既條件下影響其他野先有資格向善
咁姐係得鬼/神/精神體先有資格幫倉鼠出聲?先有資格主張任何野?
我?你睇清楚邊個打邊個先啦
定比太多人屌,屌到分唔清楚邊個
乜撚野係wwwww
藍撚到你仆街
死藍絲 好耐之前都撚過你一次
係今次confirm你條廢老藍到仆街
淨係揀對你有利嘅嚟反駁,駁唔到就扮睇唔到
又一個雙標仔
内容又唔駁 focus係你你我我度 笑死
港護, 正常夠黑心先會做到呢份工
臭閪
其實我自己就覺得一樣
當然,你可以話依家鬥獸已經係濫殺,大家價值觀唔同左。
但我覺得個問題係
1. 咁係咪代表以前咁樣做就冇問題?

2. 其實換個場景一樣可以,即係好似林奠班高官咁,你隊佢落去鬥技場比獅子咬,我諗好多人都會好開心 / 東張西望殺曱甴一樣大把人睇

3. 你唔用殺人,就算老強乜野都好,一樣可以快樂多於個人痛苦。

4. 重有共產其實都可以快樂多於痛苦,起碼短期,可能好多窮人好開心,咁當然你搞到全民大煉鋼 / 大躍進 就大家都唔開心。但共產呢啲嘢同功利主義係夾得埋。

所以我個人就唔鐘意功利主義(eg. 逼針),因為我覺得好撚多bugs.
無覺得過任何人可以代表到主流民意,一向好抗拒呢類稻草人稱呼,包括你果句「連登小眾」,問題就在於點解佢一個意見又代表左連登主流意見,然後你再冠以一句「小眾」呢?

如果你認為佢一句「普遍香港人」係講大左,咁憑咩佢一句意見又代表左「連登意見」,從而係小眾?你係咪又係雙標仔先
香港護狗係咁上下質素,唔撚意外
原來你係弱智仔嚟
而家講緊我回應你嗰part,唔係講緊其他人講緊啲乜,九唔撚搭八

識唔識用追故模式,用下你隻屎眼睇清楚我覆左你啲乜,戇鳩仔
同埋根本我一直反對緊佢用功利主義解釋無啦啦用返佢個論點攻擊我你係咪俾人屌到思覺失調,唔知自己講緊啲乜

仲要話翻我揀嚟反駁,小學雞,係咪唔抄人講嘢就唔識講嘢啊弱智仔

成個Po不停喺度吠,吠又吠得冇point,淨係識一味笑人 cctoy
你係咪好enjoy比嗰班俾你扣咗帽子嘅”cctoy”屌,覺得咁樣係眾人皆醉我獨醒

咁嘅話你都幾可悲,人生只可以靠俾人屌嚟拎自尊
唔見咗龜龜我都喊
未來護士: (個仔一出世死左) 不過你老婆陀B都係得果10個月就喊成咁有d玻璃心 wwwww
無人識呢條HINA咩?
放佢上黎比人睇下佢玻唔玻璃心啦
定係無朋友到咁
咩而加白卡都可以做護士
哩啲人鐘意特出自己咪由佢囉以為眾人皆醉我獨醒
戇鳩護士,草
個個都話佢中二病但又冇人駁佢
係咪即係駁唔到
利申淨係睇左幾頁po
你成日講啲野同樓下捉象棋啲廢老一樣
下面好多討論緊,我覺得係有反駁到
但係衍生左其他問題出嚟,有興趣可以自己睇
覆機啦柒頭自己認錯人喺度死雞撐飯蓋唔認柒,比我屌完屎忽就成隻死狗咁收曬皮,咁你而家係咪敗走

真係鄧你老母慘,生左個獨醒撚出嚟,以為自己醒過其他人吠足全個Po,點知個個都當你弱智仔咁撚圍住嚟笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞