準護士狠評棄養倉鼠小朋友「玻璃心」

721 回覆
50 Like 2357 Dislike
個小朋友同隻倉鼠係有感情鏈結
同隻雞髀應該冇掛
The use of wwww to represent laughing comes from the Japanese wara (笑), “to laugh"
乜撚嘢叫雙標
學埋啲支那人乜柒都簡化啲字
一有話關心其中一樣小動物就笑鳩你偽善
真係好撚煩個班厭世撚 做咩都屌
係都動物台 wwww
唔同動物目的本來就唔同
係discrimination,但呢個世界真係咁架喎
問心,除左小數人,大多數人對唔同動物都有唔同程度的感情架啦。

你硬係要平等的話,連曱甴都冇得殺。
觀一缽水,八萬四千蟲,若不持此咒,如食眾生肉

咁唔通水都唔飲咩大佬
點解仲有人覺得佢啱
一個人要幾低級先至會停留喺,會好「睇唔過眼」見到有人眼見對於有其他動物被濫殺而於心不忍

與其咁單打人,點解唔順延佢呢個於心不忍,而同佢講叫佢諗吓食緊嘅都係動物都係生命

佢根本唔係為動物生命立場去出發,只係想屌人
同之前野豬問題一樣,一樣有班人以為拋出一句你都係食肉㗎咁偽善就好有道理

淨係識最表面咁睇面嗰層
個準護士同好多兒登仔都係on 撚9
有無結連咪決定左個小朋友喊唔喊
關玻璃心、偽善有乜撚野關係

正如把韮菜刀割係其他人身上,咪繼續大叫祖國偉大
到把刀割係親人朋友身上就會話佢地好慘
最後割到自己,咪屌9祖國law
屌你老母臭雞收皮啦 你有咩資格批評啊
本來都只係得嗰千幾個follower
有人睇到個story之餘仲肯擺上連登已經係成就嚟
其實根本就好正常,用程度去分
人嘅道德心都一樣係由自己到身邊咁推出去,由最近自己嘅開始,由程度最高開始
個人幾咁單一先處理唔到呢類諗法?
有五組感染病毒後變異
人地係比較變異後既肺炎既傳染性高過初代肺炎既傳播率 你就屈9倉鼠感染病毒後會變異
仲屌人學術水平 咁簡單都睇唔明
笑到我
好撚噁心依種人,好撚極端同懶眾醒feel
要咁分植物都有生命㗎,唔識郁就唔計?
幫你病房d植物人拔喉lo
唔關事
就算將文明去除,用翻叢林的法則去運行
嗰啲大家所謂嘅家畜、植物最後都係會作為食物咁死去
呢個係大自然嘅食物鏈循環
所以食肉某程度上係天經地義
棄養喊都叫玻璃心
咁叫句口號就會滅国嘅国家係咪叫玻璃国?
睇死佢都食過肉啦,冇資格up生命可貴
一個唔覺得生命可貴嘅人做護士
護士通常都無咁冷血 唔出奇www
都係咁冷血*
幼吾幼以及人之幼,老吾老以及人之老。
呢個係一個推愛的觀點。我覺得係正常。

當然有d人係好extreme
呢啲仆街都做到護士 唔怪之得近排咁多醫療事故發生啦
佢無講錯喎,買咗成個月根本唔關事都側側膊拎去殺,根本只係想棄養,咁一早就唔應該買,沒有買賣就沒有傷害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞