Super Junior Sungmin & Kangin Stay永遠一起相愛相殺討論區(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
其實大隊專輯既silde track都好好聽
特別係慢歌!

超鍾意慢歌!!!!

慢歌正到痴線

慢歌真係好正
無咩機會比其他人聽到好可惜
佢地除左主持 搞笑勁 唱歌都好得 萬能idol
但大眾就係忽略左佢地呢part

重點係佢地仲要全部都識作曲作詞 仲要好好聽
佢地d ballon 真係好正
https://www.youtube.com/watch?v=PhQT9MQsYxM
特別係慢歌!

超鍾意慢歌!!!!

慢歌正到痴線

慢歌真係好正

https://www.youtube.com/watch?v=PhQT9MQsYxM

呢個正啊
講起搖滾 幾想大雲solo出搖滾
好耐之前已經好岩佢
但依家變左小可愛
D&E開頭oppa oppa 以為風格會係復古 快歌個類tim
好似離左題

佢明明一開始一直行黑道大佬風
我係因為佢既殺氣以迷上佢
記得ss 既vcr 佢地扮打交
金鐘雲個樣真係好好j
再加喘氣聲
但依家變哂小可愛

咪係 死野退伍之後斷食呀
搞到瘦晒邊有霸氣
我都好中意個段vcr

明明佢係打得贏強仁既金鍾雲
好掛住佢既黑氣

雲走黑道大佬風正
但係依家嘅大雲要走萌路線嘛

特別係慢歌!

超鍾意慢歌!!!!

慢歌正到痴線

慢歌真係好正

偶像本來就係原罪黎
藍家就更加啦
邊個叫我地唔係少時同iu依d國民偶像喎...

雲走黑道大佬風正

錯字自膠

雲走黑道大佬風正

錯字自膠

咁又太誇張
雖然大雲有呢隻氣場
睇到段片日本elf係咁話大雲卡哇伊
今鋪真係變到好卡哇伊 昔日既黑道雲已消失

黑道我都聽過 但我都覺得好假
應該係小混混姐 見佢應該成日打交
仁川大戰話83line 唔識打
我想拋個有爭議既話題出黎
就係佢地成日講既外貌未位
咁大家對佢地初印象又覺得邊個最唔靚仔
我呢就覺得係

厲旭
當然我依家係唔覺佢唔靚仔啦
但個時既佢真係麻麻地
不過佢地愈老愈靚仔加有魅力係真既
特別係慢歌!

超鍾意慢歌!!!!

慢歌正到痴線

慢歌真係好正

呢個正啊

我都想講呢個

勁好聽
我呢就覺得係

厲旭
但個時既佢真係麻麻地

小萌同赫宰之所以比大家話佢地兩個係外貌末位都係因為佢地兩個嘅臉型有角唔夠瓜子臉
權骨大 耳仔下面嘅骨會突起
同咪眼細顯得鼻大
特別係旭 因為本身細細粒 又冇赫宰咁骨感
臉睇落同身型反差太大 睇落更加粗獷
所以我都投一票
不過其實以上都可以以化妝+髮型修飾
大家魅力大左都係真
其實我覺得除左F4外大家都有打過釘同有整少少
我呢就覺得係

厲旭
但個時既佢真係麻麻地

小萌同赫宰之所以比大家話佢地兩個係外貌末位都係因為佢地兩個嘅臉型有角唔夠瓜子臉
同咪眼細顯得鼻大
所以我都投一票
大家魅力大左都係真

原來我搞亂左顎骨同權骨
其實我覺得赫宰側面下顎線好性感

確實係好性感呢
赫宰同萌嘅下顎線條唔係一劃過 睇落唔柔和
但係可以展現到剛強嘅形象
不過硬朗係西方審美標準
唔係東方嘅
東方審美標準應該比較柔和d
但以赫宰同旭去比 赫宰比較適合 旭嘅形象比較萌太剛強唔適合佢
所以有種反差
不過無論佢地點嘅樣 我都係elf
依點唔會變
我呢就覺得係

厲旭
但個時既佢真係麻麻地

同咪眼細顯得鼻大
所以我都投一票
大家魅力大左都係真

原來我搞亂左顎骨同權骨
其實我覺得赫宰側面下顎線好性感

確實係好性感呢
赫宰同萌嘅下顎線條唔係一劃過 睇落唔柔和
但係可以展現到剛強嘅形象
不過硬朗係西方審美標準
唔係東方嘅
東方審美標準應該比較柔和d
但以赫宰同旭去比 赫宰比較適合 旭嘅形象比較萌太剛強唔適合佢
所以有種反差
不過無論佢地點嘅樣 我都係elf
依點唔會變

係 你地講哂我想講既野
就係佢地既顎骨搞到如果佢地太短頭髮又太瘦既話會唔好睇
好彩佢兩個唔會好似金鍾雲咁唔食野
之前有排喪loop 7輯入面嘅don't leave me 我好鍾意個期d歌 this is love 白日夢個d都好正
》圭賢退伍倒數 D695
》圭賢當兵D35
》倒數日終於來到6開頭😭

4年前的今天
》130628 中韓友好音樂會

圭賢當主持人,哥哥們上台時就跑去跟圭賢握手
真的很煩😂 😂 哈哈哈

神煩
之前有排喪loop 7輯入面嘅don't leave me 我好鍾意個期d歌 this is love 白日夢個d都好正

同好 7輯真總係好聽又耐聽

4 5輯都好襟聽

4 5輯都好襟聽

this is 同白日夢真係無得頂
仲好鍾意兩首歌入面雙人舞個part
我大學其中一科paper拎左SJ黎做題目研究
最開心係可以名正言順講自己偶像
講起佢地既形象諗起 外國係有分析過sj 既形象剛柔並存先可以吸到唔同國家既fans
有個term 叫跨文化男性形象形容kpop gp既影響力

给我很珍惜的ELF们:
信迟了很多吧?看着一封封你们寄来的信. 有好多说期待这个月的信的让我感动的信件~有点迟了对不起噢…感觉离上个月写信还没过多久 一个月呼的一下就过去了呢k ELF 们在学习吗 在工作吗…因为人和很多事缠身的压力应该很累吧?人活着好像都一样…只是程度上的差异而已…因为我也是在苦恼的一部分人啊 我们互相依靠一起加油吧^^ 啊!如果有烦恼的事就写信给我吧~像往常一样 全部都会倾听的~!知道吧?

我不是过了生日嘛 21号~^^ 因为有好多礼物我感动了又感动了呢~我虽然不能亲自看到 但是通过屏幕为我祝贺 也有通过信件传达祝贺 还给我寄了好多好吃的 真的非常感谢地收下了.以后一定会报答的!等着吧^^(真心ㅠ)我们ELF们真的很了不起也非常感谢 军乐队员们也谢谢你们~ 海带汤(三分钟就ok的那个kk)也做给我吃了呢kkk 厉害吧?感谢的人们~

写信给我 还给我唱了歌 我好感动~^^度过了很幸福的时间~托大家的福!谢谢所有人
不只是我 6月生日的所有ELF们~全部都生日快乐~! 希望是度过幸福的生日
今天有点阴沉呢 感觉马上就会下雨了 这段时间一直~很热 还想着什么时候能下一场凉爽的雨呢… 风也吹着 看着云也渐渐堆积起来 好像马上就会下下来k 现在热的还能承受 7.8月该有多热呢~反正我是在炎热中强大的灵九呢^^(夏天出生的1人)

还行吧?因为更讨厌冷才这样呢~ ELF也加油! 还好这么热的天没有suju的演唱会啊~k 天气稍微凉爽一点再开演唱会吧~k(哧溜ㅠㅋㅋ)其实想说的话还有很多的 但不想用文字 想要看着眼睛唧唧喳喳的对话…写信还是有局限的~ 但是希望我们就算不说话 也能感受到真心就好了 会全部倾听的 就写信给我吧~辛苦的事 痛苦的事 没有说出口的话…会用真心去读的

虽然是SuperJunior的忙内厉旭 但是也想成为可靠的哥哥. 为了成为那样会堂堂的回去的 要想往常一样的 一直好好的~ 啊!维他命C一定要记得吃~上次说让你们吃巴西坚果来着 还有说“为什么要吃呢”的信件~ 抗氧化作用!!对身体好的!一定要吃 反正吃就行了!kkk(急 亲哥模式) 这次是“noni果汁”找来喝喝看~ 我刚开始也是拒绝的 现在也是好好的在喝呢~^^ 不管怎么样 一直一直健康就好了! 不知道这能不能作为回答~kk

嗷呜~现在马上就要7月了!哥哥们退伍了 正是在做回归准备的时机呢 elf们也做着腿部运动一边数着手指头等着吧~虽然我是用电视看~k 虽然有点早 要在6月预先预言一下 "大发!SUJU大发!ELF大发~^^)" 好想你们

P.S. 在德国的俗语中有这么一句话~
"如果知道了金子的美丽.就会忘记星星的美"
虽然金子更美丽是事实 但是看着今晚闪烁的星星 想想真正美丽的 真正珍贵的事什么吧!^^
厉旭于 2017.6.24

CR淺光ShallowBlue

小旭家書

小旭
》圭賢退伍倒數 D695
》圭賢當兵D35
》倒數日終於來到6開頭😭

4年前的今天
》130628 中韓友好音樂會

圭賢當主持人,哥哥們上台時就跑去跟圭賢握手
真的很煩😂 😂 哈哈哈

神煩

當時睇到都笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞