Super Junior Sungmin & Kangin Stay永遠一起相愛相殺討論區(5)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
KRY真係無得輸
但一張專輯都無

一直都想佢地有張專輯,但一直都無
上一個topic係咪完咗? 未完都唔緊要可以繼續討論 不過突然間諗起一個topic
如果大家唔介意可以一齊討論
大家覺得sj或者子團邊首歌最難聽

呢個問題之前喺微博引起一陣激烈討論

https://youtu.be/B5m3l65Lp0I
覺得好普通 唔想佢做主打

但難聽嗎

又唔係難聽 但一聽就feel到佢唔會紅
所以有啲痛恨隻歌
上一個topic係咪完咗? 未完都唔緊要可以繼續討論 不過突然間諗起一個topic

其實我覺得係twins 同don't don

其實我都覺

我講先 其實好多首都好奇怪
但係我印象最深刻嘅係我第一首聽
覺得勁難聽嘅super girl - SJM
: 聽聽下都鍾意咗嘅

其實我覺得topic冇話完唔完嘅
大家中意幾時拎出黎講咪幾時講囉

答番問題先
一定唔係kry先啦
不過咁其實大隊同m 09年定左形之後d主打歌都唔算太好聽
同咪其實我唔太中意赫海依隊小分隊
雖然我ok中意赫海依個cp
大概係新鮮感太少...?

D&E啲歌其實我覺得算大路歌
旋律易上腦
比起m t kry 係少左啲特色既
但係入伍退伍呢段期間叫就可以用黎維持暴光

我覺得一黎有賣cp嘅嫌疑
另外你講得o岩 赫海小分隊嘅歌好大路
好似比大 隊唱得 比m唱都得
我本人prefer小分隊要有小分隊嘅特色
所以M我都麻麻 太suju feel

KRY真係無得輸
但一張專輯都無

一直都想佢地有張專輯,但一直都無

SM: 冇出韓專唔緊要喎 有live你地去就應該要笑啦

其實我都覺

我諗應該真係得我一個中意所有sorry, sorry之前歌
扮搖滾明明就好熱血

其實我都覺

我諗應該真係得我一個中意所有sorry, sorry之前歌
扮搖滾明明就好熱血 [/quote]
同你一樣,don't don 勁正
隻舞又正
仲有a man in love
Sj 我唔鐘意u 同twins
兩首歌我成日撈亂
但don't don 我又覺好正wo

反而D&E好多歌我都覺得正
兩首歌我成日撈亂

最鍾意growing pains
講起搖滾 幾想大雲solo出搖滾
好耐之前已經好岩佢
但依家變左小可愛
D&E開頭oppa oppa 以為風格會係復古 快歌個類tim
好似離左題

佢明明一開始一直行黑道大佬風
我係因為佢既殺氣以迷上佢
記得ss 既vcr 佢地扮打交
金鐘雲個樣真係好好j
再加喘氣聲
但依家變哂小可愛
兩首歌我成日撈亂

我最鐘意無唱過live既still you
其實首首都好聽
東海作曲有一手
好耐之前已經好岩佢
但依家變左小可愛
D&E開頭oppa oppa 以為風格會係復古 快歌個類tim
好似離左題

金鐘雲個樣真係好好j
再加喘氣聲
但依家變哂小可愛

咪係 死野退伍之後斷食呀
搞到瘦晒邊有霸氣
我都好中意個段vcr

明明佢係打得贏強仁既金鍾雲
好掛住佢既黑氣
好耐之前已經好岩佢
但依家變左小可愛
好似離左題

金鐘雲個樣真係好好j
再加喘氣聲
但依家變哂小可愛

咪係 死野退伍之後斷食呀
搞到瘦晒邊有霸氣
我都好中意個段vcr

明明佢係打得贏強仁既金鍾雲
好掛住佢既黑氣

好想當面鬧佢做咩唔食飯
其實大隊專輯既silde track都好好聽
特別係慢歌!
特別係慢歌!

超鍾意慢歌!!!!
特別係慢歌!

超鍾意慢歌!!!!

慢歌正到痴線
兩首歌我成日撈亂

我最鐘意無唱過live既still you
其實首首都好聽
東海作曲有一手

呢兩首都鍾意
大雲ig live,我一禁入去就完左

你未慣咩?

只係見到腳fing fing

你未慣咩?

表示佢地D live已經釋懷 唔會有期望睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞