【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
d o 係咪已經棄左game,pvp 我上星期打上唔到3400,今個星期同一隊野打左上4000
變化咁大 真係棄game潮
記得pvp有2個榜,其中1個計到實際活躍玩家人數
成功守住4000 分,排名係1200 內
出年重會唔會有5週年架
5週年應該有嘅,1, 5, 10週年呢D數字應該值得紀念
係咪最後一次cap水就唔知啦

睇呢個site 1月營收算唔錯,近2年最高
https://game-i.daa.jp/?%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA/%EF%BC%A4%C3%97%EF%BC%92+%E7%9C%9F%EF%BD%A5%E5%A5%B3%E7%A5%9E%E8%BB%A2%E7%94%9F+%E3%83%AA%E3%83%99%E3%83%AC%E3%83%BC%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%B3
用咗9x個鐘爆咗阿爾宙斯
用咗唔知幾多個鐘繼續玩緊時空貓
打大佬都仲用緊琪德賽爾傑MONA + 求其一條友
我玩緊dx2
如果果陣抽到瑪利亞就唔會裝時空貓
繼續Dx2
厲害
我嗰時玩咗三個月到時空貓過咗1.5 部就停咗手

D2 而家HEA 玩PVP 都係3400 分收檔
其他都係每日任
冇乜意慾玩落去

阿爾宙斯好玩
同女神5比我會比阿爾宙斯高分好多
簡單啲講大家都係偽OPEN WORLD
但阿爾宙斯Random event 多、收集要素多、故仔完整仲有好多位係連返去正傳
最重要係成個體驗好流暢
小至介面設計, 大至戰鬥系統
都係好暢,
女神5 我到而家都係會勁屌佢不停要搵路兜路
行路呢到頂住嗰到擋住、MAP 又難睇嗰個問題
我pvp keep 住係3900 上唔到4000,分,始終無一隊好既防守隊,係咁係4000分比人打返落黎
第1部伏線舖得真係正
1.5部故事開始麻麻地
主線跑到卡就停玩,等新外傳/協奏
SoulHackers 新作
好耐冇入黎

吹下水
女友玩隻手機game同真5 crossover
點知Sega altus淨係交啲垃圾圖俾人隻game
連畫都冇乜畫過
俾啲日本玩家話好醜唔會抽
有時真心覺得Sega 好撚hea 抵佢唔夠老任黎

再講我真係唔明點解大家altus旗下
真5同D2係冇任何連動event
你睇老任堆手機game 如pokemon go 同隻pokemon master ex係勁多嘢間接 promote隻阿爾宙斯
呢啲先係識做生意加有心營運成個ip嘛
Dx2同真V可能留5周年先搞合作任,食埋"5"個意思
不過玩Dx2果陣已經好奇,堆惡魔3D素材好似分開開發咁
定其實我眼殘,真V同Dx2係用相同3D素材
應該係分開
pokemon各隻都分開
如果等到5週年
就d2同真5都攤凍哂冇人玩
攪連動都冇意義
覺得Dx2營運team根本冇人冇錢冇權
用最有限嘅資源維持營運,賺唔到錢就收皮開發另一隻 (或者一早開發緊另一隻, 整好就調team人過去)
隻Soulhackers如果係手遊就笑

因為上頭唔批開發新模,要用果2, 300隻惡魔用到服務完結
一隻原創boss都無,故事同要打嘅敵人完全無關實在太on9
分分鐘同邊個合作搞活動,同幾時推活動全部由上頭決定無話事權

btw你女友玩邊隻game,我都想google下有幾肉酸
佢d2其實11月有話紀念女神5
未送少少嘢同又攪禮物包叫你買
再出隻馬俾你抽
簡直0誠意

女神5响其他game可睇呢到
https://youtu.be/STjFYi2bucw
同埋d2真係最近連event都好閪
以我個pool咁多魔
以前event總係有幾隻5星可以有bonus
佢而家次次event 都set到除咗當期抽嗰隻5星有bonus外
通常得另外1隻5星有bonus
逼你一係抽,一係用4星打
攪到你掛機打event啲point都勁少
好冇癮
記得最新個技能開放係比低星追近高星戰力
可能係配合個改動cap多水

上面條片揀花泊洛基唔揀伊登同fin乜鬼(美型精靈,cap女玩家)已經fail
大家都用unreal4整好似都幾乎一樣
啱開YouTube拎幾隻惡魔比較
應該係一樣
但有啲出招明顯唔同
例如愛麗絲招為我而死
應該兩邊都用一個基本嘅模再各自改出黎
頭先我亂search
マダ 向前推四隻手
リリス 舉手
同マリア舉手
係一樣
應該係整好個模之後,鍾意入乜script出咩動作都得

唔計合作,Dx2係咪一世都唔會有原創boss/惡魔
佢連persona系啲原創boss都唔會攞黎用
唔好妄想佢有原創嘢
D2完全係孤兒仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞