【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
我完全無印象,可能我好耐無入過靈門1
Google D2メガテン 睇到
2018 合計 26.68億G
2019 合計 21.92億G
2020 合計 17.13億G
2021 合計 13.02億G
似乎隻game兩、三年後會有停運危機
https://game-i.daa.jp/?%E3%82%A2%E3%83%97%E3%83%AA/%EF%BC%A4%C3%97%EF%BC%92+%E7%9C%9F%EF%BD%A5%E5%A5%B3%E7%A5%9E%E8%BB%A2%E7%94%9F+%E3%83%AA%E3%83%99%E3%83%AC%E3%83%BC%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%B3
有無第五週年都唔知
去鬥技場兜個圈先發現輸咗都唔跌分
要咩rank先開始會跌
而家search到所有人都係4隻覺醒6星,根本冇得打
志在參與拎下石首算啦,可以揀個戰鬥訓練打,打哂6個都有18粒石
本身系統已經複雜
唔易上手
仲要啲仲魔要變勁
幾十樣嘢要課金,技能呀思念呀
又好多嘢要犧牲堆5星仲魔
抽佢哋啲技出黎,變劍變盾
但個5星命中率又勁低
好難吸引新手玩
好耐冇玩手機課金game,唔知而家趨勢係點

我就咁玩咗3日,惡魔等級太快封頂,加經驗道具根本冇用
太多形形色色升能力嘅系統,講到尾全部都課金向 (玩得SEGA game就預咗)
全隊5星max level主線一半(攻略網站話有12章,而家先第6章)已經有困難,遊戲體驗比較差

另外每次裝備/卸除烙印都要彈多個畫面按確定,完全多餘,仲以為要比錢/素材先拆到
未來分歧篇主角個模極度唔開胃,衰過10年前大陸網遊game D 3D,仲要揸劍盾 (課金位),柒到爆開

不過靈門2設計唔錯,可以當深界 / メメントス玩
玩到推唔郁主線/靈門就收工
佢所謂既50lv 其實係廢既,最重要都係思念同砌啱烙印先會勁
你應該好快會收工,呢隻game 真係就算你有課金都要長時間慢慢磨,我個陣都係棄左一排再玩,重要一開波d 野又難抽難刷,個陣係咩都無既情況下靠係咁刷隻3星金雀做補血,而家已經叫易玩好多
有期鍾意玩Diablo 3,砌烙印幾啱口味
雖然明白到最後1-5星 或唔啱隨機技能全部垃圾

但烙印易出(而家已經過百舊,冇刻意farm過)易升級(相對平),每3/6/9級又追加能力,遊戲體驗幾好
有愛就可以玩到落去架啦
課咗$15果2袋石,應該唔會再貨
擴咗幾次倉,揸住7000石等運到
可以等佢4週年角先抽都得,今個pool 西王母同甲賀三郎都係pvp 常見,手痕既可以試下抽
想要呢隻
福徳之華望落好勁咁
https://altema.jp/megaten/chara/282
異世界系列唔知幾時先有得抽
隻game兌換率差到仆街
100塊5星思念碎片先變1個思念
開滿Panel 1要100個思念

event D碎片竟然係10個10個咁換
當佢無限制都要換1000次先開滿得最低級個panel

輕課金分分鐘未育成好第一隻思念惡魔,
隻game已經更新換過另一批meta
所以你明點解隻game 咁少人玩啦,雖然可以靠活動去拎,但係都係有排儲

top500
隻game真係冇人玩
斷估活動完之前維持到top5000啦掛
因為d 人都係想要佢既彩虹卷,呢轉送錢所以無咩人沖
太遲先開始玩
前半戰先得3xxx眼淚
仲要唔知道金、銀有bonus
5星八咫鏡靠一個月名聲換一次
5星轉生食5星又好似太大食
轉生4星又要食4隻4星
其實都係靠d低星怪合上去,刷活動個陣升lv,之後再合上去
咁可能合隻5星仲快
但好用果D 5星嘅合體素材又係要5星
5星你留返黎合成第2隻5星啦,或者留返升思念都好,轉生就用d 渣野合上5星
照而家進度,2021年都合唔到第2隻六星

4隻覺醒六星冇技冇思念冇入魂夠唔夠推得郁normal主線
normal一定夠,如果唔夠打試下用d 4星怪砌唔同既組合,無咩可能一隊打天下,除左課長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞