【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
唔知點解由細到大都無玩過pokemon
Ellen ring睇個款好難玩咁
同埋我冇PS5
PS4點睇都會drop frame drop得好勁
又唔想响電腦打雖然我有3080
女神轉生同pokemon呢代一齊轉open world
兩邊都係養成遊戲
要比較真心pokemon 順手好多
女神5眼高手低
我真係好憎女神5代為少少嘢要兜路行好遠嘅設計
色調又睇得辛苦
好多位造出黎望落行到實際又唔得攪到你白行
地圖又難睇
個故仔更加係近幾代最差
好似想探討人神魔共存但最後都冇咗回事
真V想將傳統格仔迷宮轉移做開放式地圖搵路 / fake人行錯路
但唔係個個受,我自己都唔buy,但接受呢個改動

色調我自己唔覺大問題,但出得patch較光暗應該好多人屌

劇情根本垃圾級 (係果邊費事直接講),應該話100%趕工大改劇情
黃毛cult到打冷震
玩正傳就係要睇前4代果種黑暗劇情 (III其實都遜色,靠末日氣氛帶動遊戲體驗)

講返轉頭 pokemon 冇任何原因令我唔鐘意隻game,但硬係唔想入坑
真v劇情應該cut 左 d 野,有d 位好奇怪,但係迷宮個part 我都接受到
pokemon 我劍盾中過伏之後就唔想再玩
時空貓玩完24章
你講創聖大天使個亞波羅?
呢套真係強姦前作,交響詩編都好似係咁
交響詩篇?
唔明
呢套有睇
睇到結局屌咗聲出黎
你咁快玩到24章?
我嗰時好似玩埋龍宮嗰啲外傳玩咗成個月
故仔唔夠黑暗
支線啲抉擇唔夠critical
同4代比冇得比
玩女神咁多代都係鍾意啲劇情
點知今代咁失望
同埋養成變化唔夠多
所以你前隔離post都推唔郁冇嘢傾
頭先爆埋第1部
支線任務全飛
Complex Dream拎咗琪德就冇玩
Tales玩完序章冇再開過
食經驗書推到班人 level 50~60
Joker Mona裝專武
咩上落buff/debuff屬性相剋全部唔理已經夠爆機
交響詩篇續集同創聖續集都係同一導演/編劇,一樣都係強姦前作
支線先玩得耐,我個陣有大半時間都係支線同升lv
所以話隻嘢好佛心
送joker mona連專武俾玩家過第一部
基本上微課甚至唔課都已經玩到成兩個星期算係咁
D2個新event同上個都冇分別
係咁auto run 打關
仲要衰到今次除咗event抽嗰隻邪神
得兩隻5星有bonus
真係向執笠邁進
連續兩個活動都係打特別版靈門?
唔係,係打普通關儲嘢
冇乜動力玩落去
繼續努力玩阿爾宙斯算
新角勁唔勁
冇人抽咁
冇見過人用
應該新年已經抽到個個乾塘
時貓起村真係純農,無聊到嘔

但隻手停唔到
起村同釣魚應該係最農嘅兩個環節

隻阿爾宙斯原本女友玩
變咗我自己玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞