【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
白色雀我有但冇升過
用哂啲資源升阿班
但見人配隊
用白色雀加另外幾隻可以打完再追擊人嘅嘢
用得好勁
我有200個萬能思念到而家都未捨得用
而家啲角
好似設計出黎就係逼你抽至少4隻
啲思念下下要開到第2層先有用咁
極需要2凸瑪利亞 (我剩係諗PVE)
d 思念太屈,靠佢本身既技基本上隻隻都差唔多,又異常,防即死,一係就貫通
d 舊角就係因為咁變哂廢物,以前用大僧正就係防人異常,但係而家好多新角都自帶呢招,一係就無貫通無人權
所以都冇乜mood長玩落去
上次抽班同伊麗莎伯已經用哂回坑送啲嘢同鑽
伊麗莎伯又好似俾人nerf咗
原本招聖櫃又話乜100% 束縛
而家出10次得兩三人縛到人
攪到好冇癮
因為佢個賺錢模式就係要人重複抽4隻甚至7隻5星,靠每日登入拎萬能思念碎片,8年都上唔到3凸 (600 * 100 / 20 / 365)

素材就一早整好晒慢慢放,差唔多用晒就逐隻出四凸打倒昨天的我,loop到營運終了
係咪基數100%但敵人耐性80%,要你谷異常命中果D算式
頂乜煉獄咁撚快結算我打到第五層咋
所以玩落去只會越黎越亂
出隻基數100%中
佢出隻減80%
再出隻令佢個減80%無效
再再出隻令返個無效無作用......
留住d思念,抽到新惡魔就觀察pvp一周
見頭100多人用就代表值得投資
同埋佢明明寫伊麗沙伯招女神加護開round時會解束縛魔封呢啲
但有時同隊開round後都仲係俾人縛緊魔封之類
完全唔明佢點運作
係未又有啲魔係解除無效架
個100%真係fake死人
我就係見佢話100%縛都叫有用先狂抽
係咪佢自己都俾人綁咗所以發動唔到連技
我隻伊莎本身思念開咗一層防綁
不過呢隻game 啲能力計算不嬲古怪
即死百分比同異常狀態百分比係兩個唔同系數
所以白騎士50%即死真係得50%,無得用異常烙印同技能推高
而異常狀態就烙印,技能,運值都會影響
但伊麗莎伯嗰招100%束縛咁
我用烙印係未可以提高佢超過100%?
係,講真一般異常狀態角色閒閒地都谷過100%

但對家用奈落口罩都減60%,再加銳氣的化身又減45%
所以你唔加異常命中有部分惡魔係束縛唔到
仲有,好多人會幫角色加束縛無效(例如西王母,蛇頭女,奈比洛斯)以提防被束縛後發動唔到復活
蠅王,肥蛇拉頓,4突毘濕奴直頭自帶束縛無效

所以個束縛100%其實好流
俾佢陰咗
抽咗我幾千鑽.....
其實佢攪到啲skill太複雜
完全新手不友善
抽嘢機率又差又要勁課
咁落去越黎越少人玩
睇個營收趨勢
應該5年內收皮
分分鐘2, 3年後就收
又唔一定既,唔通真女V個系統又好簡單咩?
始終有死忠課金既,本身真女系列都小眾
skill 複雜都ok,但求佢個主線故事好好地咁完,pvp 真係隨緣,我都會課少少當支持下隻game
我老婆仲係30級封頂未有覺醒解放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞