【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
呢邊冇哂人
dx2 咁多年都係台仔日本仔玩多

轉返過黎post:
我抽到齊4大天使
兩個版本嘅平將門等等
有段時間都要威過
有啲新出角可以威一個月同埋頂到下班課金老手
(如果佢哋嗰期冇乜抽)
然後過一陣出新嘅必殺combination
(基本上一入撞正嗰隊你就預自己俾人秒殺)
你又抽唔齊嗰隊嘅魔就完全唔駛玩pvp.....
我相信個post 應該好快會浸底

我5 星係呢d ,有好多唔升思念都係得個擺字,而家都係啦,一見到別西卜如果唔係3個回合殺到佢基本上死緊,重未計個d 復活流,雙威攝吸魔流結果黎黎去去都係個幾款
真V討論得七七八八
費事係果邊係咁講Dx2有新人入去見到9成回覆都唔關隻game事

pvp 係指紫色氣個決鬥定強鬥之塔?
純粹唔想影響果邊討論,要沉由得佢沉
呢度玩咗幾耐/課咗幾多?

最想要Strange Journey隻妖精Demonica
一出個陣就玩,個陣都淨係推主線,靈門一都唔係好夠膽打,開下停下咁,係最近呢半年先認真玩返,課左應該有2千幾3千掛,本身鐘意呢個系列真係無計,當支持下都好,女神系列好成功咁令我對宗教史有左興趣,令我睇多左好多維基百科
個陣千辛萬苦咁抽隻義經返黎,而家淨係拎黎快速推圖
both 啦,強鬥之塔係定期活動黎,我都係志在參與,我本第d 怪都未升盡,真係唔捨得將佢地變武器
Dx2 決鬥
打point升rank逢星期日派禮物嗰個
我打算維持2000分前後
每日呃7場win拎石算數
我上年年中無玩
嗰時打堆不屈鬥志隊打到講粗口
最後自己用埋一份
入去純粹搏邊個出手先就贏
我keep 住2900 分
而家係復活厚血防即死隊,一係就高速異常回mp隊 事既一隊再加隻別西卜真係唔洗打
復活厚血係搏3 turn個防守獎勵? 其實3 turn後會發生D乜
唔係,3turn 之後隻別西卜滿buff 有招全體即死既萬能屬技,又防即死,又防異常,血又厚,我試左幾次比佢咁樣反cup,真係打條春
連線失敗
請稍候再次嘗試連線。 x N

廢game
專針對某個主流build,然後放棄連勝buff 不停重刷條 list
見到主流build先打
呢個方法work唔work?
我認我懶,我次次打都係揀隨機對手貪佢個分升得多
你個方法係可行,但真係要揀對手打
再加上我頭先兩張彩虹卷又抽到d重覆但係唔想練既野,我決定思念化哂佢再試下其他砌隊方法
靈氣之門無限出出入入係咪冇任何懲罰或限制? 純粹消耗步行點數(白色條氣)?
Gatekeeper 睇完wiki都係唔知做乜,只要我打過隻怪,到佢死果刻就所有有份打佢嘅人都有報酬?定靈氣門1每個鐘reset完就冇
係咪任何farm content帶貪錢女做leader就得,有錢up有30% drop+1

似乎event完之前都係不停刷 9氣個任換禮物
想回坑
又武器又聖痕完全唔知點攪
等過咗新年冇咁忙先慢慢研究
剩係玩event同拎login bonus
無,淨係計步數,同係起點再行過,om係前期升得太快,我到13幾lv 先會唔夠步數去行

gatekeeper 個到唔明,係邊到出黎

巴打你個陣進度去到邊,武器你當係平行時空咁玩會好d
我上年年中,靈門二打到尾過唔到
故事完咗對家個阿叔同蘿莉條線(好似第五章)
就冇再玩
有新主線,可以繼續玩
呢個Gatekeeper
https://altema.jp/megaten/gatekeeper

每幾層都會見到有隻會逃走嘅boss
唔明佢個機制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞