【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
黃龍新手水泡
靈門1靠佢破關,果陣隊伍level 先50 50 45 40咁上下
我得隻素材樹妖
你個pool 重有d 咩,玩呢隻game 最重要係不強求,除非你抽到可以換
我一開頭未出樹妖個時係用亞舍拉
樹妖我建議合到既就合左先最好三突埋佢,pve 主力黎,素體個隻你留返睇下用黎合其他野定係升技
樹妖最惡係對家攻擊前加防減攻,所以先成為守隊愛寵
唔只pve, pvp都常見
佢自動回血個描述雖然寫最大HP 15%,其實食到烙印+回復量個效果
學埋火耐性之後,PVE打乜都冇換走過
我頭先pvp 打到隻妖樹 每一個回合回千幾血,我立即投降,都唔知佢點升既cls
個個思念滿哂
自己buff
再nerf人哋
又回血
好惡打
你如果用黎打pvp 最好用埋防即死
基本嘢
痴撚線而家pvp 真係唔使開黎玩,見到瑪利亞加西王母已經唔想玩,再加多隻蠅王真係立即quit game
你又砌返同一隊,靠防守被動升級
最撚閪係砌隊高速隊打random就放隊快過你既高高速隊
你砌高高速隊就配翻瑪利亞嚟打你

要砌翻中速off 佢balance
已經見到思念去到3層嘅瑪莉亞
唔駛打
其他平日關靈門嗰啲過得七七八八
劇情又玩完(冇玩成年幾只係多咗3章..... 會唔會劇情更新慢咗啲?)
活動好悶
玩到冇乜癮又想棄
一黎無蠅王,二黎無萬能思念去升哂咁多隻
我都係靠劇情去頂住,pvp 真係愈黎愈噁心
有無d咩砌隊參考下
每日login比一個萬能思念我都可能會繼續玩
而家係五日先一個,一年都一凸唔到
佢送思念少
一係就抽卡同補底鬆少少手
抽卡個機率世嘉D GAME 就不嬲超仆街
補底要30 次即係差唔多28000 至 30000鑽
啲鑽又貴
其實真係唔多吸引

我自己另一隻長玩嘅龍珠
人哋尋日新年, 600 鑽俾你抽15次10連
包至少6 隻好似呢邊嘅高級勁卡(即係呢邊PVP 用嘅勁5星)
加至少9 隻普通勁卡(即係呢邊普通5星)
啲鑽又易儲基本上課五六百已經可以儲夠 600 鑽
隻龍珠啲卡一樣要4突(同一張卡抽5次先潛能全開)
但未突都好好用, 突咗只係再易打啲
我覺得咁先有人KEEP 住玩

一係好似超越時空的貓
佢送鑽少同抽嘢都偏貴
你可以抽勁角過故事
但唔夠打, 可以用佢送啲角但要花少少時間磨勁佢先=抽嘅勁角
咁樣就有人KEEP 住玩

而家呢隻有啲兩頭唔到岸
唔玩PVP, 玩平日啲關, 要過某啲位都要重課/唔課但儲好耐嘢
好難另人KEEP 住玩
係,你一係就5星易D抽 (甚至暗地改低5星重複機率),但思念難拎
一係就難中5星,但可以靠萬能思念補救 (login bonus一日一個都唔過分,年半都上唔到3凸)
而家係又難中5星又難拎萬能思念

萬能思念渣得太緊,逼人課金思念化個動機太露骨
所謂遊戲更新就係出新惡魔勁過晒舊惡魔 (或打新PVE/PVP內容有明顯優勢),出晒咪逐隻開放四凸
玩足咁多個event,靠萬能思念一年都唔知升唔升到一隻三凸
就算有恆心升爆一隻,到時已經過咗唔知幾多代,變成廢物

玩咗兩個星期,已經冇乜野好玩,過唔到嘅關繼續過唔到
唯一想做嘅就係打怠惰清氣抽6星烙印
個設計又充滿惡意 (無視先手破防壁發動兩次全體異常)
抽唔到瑪利亞咪唔玩 (雖然抽到都可能打唔贏)
防守隊,原本係配英雄平將門但班陷家剷速度肯定個個都破40000, 輸撚到hihi 唯有快撚過佢哋先有機會贏

攻隊之前放過

叫做乜都防到下,對家打死我一隻西王母復活有防壁
老樹唔使講個加防減攻擋好多先手隊攻力
班本身招式抽血抽mp而且有不屈回800血
尾刀天使豹頭有強忍無效+禁復活
星期日班勁人上哂去,我用佢叫守到3400分
講真抽到瑪利亞都真係打唔贏因為隻阿斯洛塔惡撚到癲
你抽到唔夠打只係因為你配套唔夠(烙印,技能,入魂等)
我講怠惰咋
由頭到尾都冇興趣PVP
最多間唔中load下有冇御魂/史萊姆/傑克防隊

快攻慢守, 上到3500
反而完全唔想玩主線
毎week儲700石等嘢抽算
第五人出現了
佢成set都可以合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞