【Dx2】真・女神轉生 Liberation【七大罪合作活動中】

581 回覆
0 Like 7 Dislike
巴打你進度去到邊先
三隻我都有
路西法我有五隻,因為我見到有4層思念要升所以完全未用過
義經係我一開波未有平將門,同埋有情結所以升盡左,由於本身無自帶貫通所以pvp 無用,靈門2開始無用
大淫婦你自己都答左自己
結論係邊隻有愛就換邊隻
武器我唔建議整,除非你本身已經3突左,同埋可以睇埋佢星期四改版先再諗下都未遲
我story mode清哂
惡魔樂園清哂
靈門2差兩層(之前忙玩任務冇玩普通靈門)
個新模式整武器嗰個
清咗少少故事
一層層揀怪合體打嗰個mode就打到廿五層冇玩

如果星期四大更新
咁就等佢更新完先換嘢
新模式個到我個陣劍同武器都係用哥革瑪各+德謬哥再+吸個隻屬既怪去打,所以唔識教你去打,我都係睇哂個故事未清最尾個個任
其實你都打得7788,之後就係pvp 輪迴
大概年幾冇玩
玩返衝一排故事靈門同其他嘢係幾好玩
但好多位都靠重課金先過到
可能玩兩個月又等5週年先再衝過
隻嘢咁攪法
越黎越少人玩又對新手唔友善
我諗捱多兩年新摺埋
靈門2好正
故事簡簡單單,耐唔耐出隻虛人玩黑色幽默

靈門1嘅體驗只係毒池同黑房
雖然到刪game都未打贏過一隻gate keeper
啲gate keeper要整到隊尅哂屬嘅先打得
課重金都未必齊一隊好打
SEGA game真係好興整呢啲全隻game都唔知有冇1%玩家過到嘅嘢
如果係完美主義者會打到好冇癮
我冰系都算齊角色
黑騎士思念都去到3層
隻冰雀仲要合多3隻開思念3
得閒帶埋瑪利亞去打鳳凰睇下頂唔頂到

靈門2故仔係幾過癮
我覺得而家啲體力冇乜用
好心佢就出返多啲關俾人打錢打思念
好似我玩開隻龍珠咁
啲舊角俾你打啲嘢升級繼續有用
先多人玩,隻龍珠已經玩到7週年,營收仲好高下
故事個方面已經好滿足,其實只要佢肯升下d 舊角,唔使人下下抽新角去打已經留到好多fans,上面巴打問個幾隻角真係時代眼淚黎
我都擺哂喺度覺得冇乜用
路西法可以合成,心理上唔想換
義經應該唔差,只要隻game唔執笠,四凸一定變返meta
咁多人升義經,如果四凸係垃圾一定引發棄game潮
luc 4凸都冇瑪莉亞咁5000+血
毗濕奴啱啱4凸果時都惡過一陣間
最主要係佢出新角完全唔平衡, 舊角變哂垃圾
而家禿頭都唔多想抽
後半event資訊
https://app.famitsu.com/20220117_1900518/

東京煉獄が正式版に。さまざまな調整や要素が追加される。
東京煉獄専用のスキルや、カサネノマガタマでスキルレベルを上げられるように。さらに好きな悪魔で探索できるように、仲魔のレベル上限も99まで上昇する。

原來東京煉獄一直只係測試版
力最高係佢,又有即死
招即死一定背後做過手腳nerf咗
我試過俾多招佢
烙印狂加命中
招即死可以下下都唔中
但另外嗰招下下都中
咁癲架咩
而家即死都無用啦,個個都防到,蝦新手就得
見攻略網成日話用即死打靈門2大佬D卒
nerf到好似用魅惑隊打pve咁
我曾經好on9咁用異常隊打靈門2,打到中間先發覺有d 唔對路
靈門2每10層d普通怪全部都有同一屬性弱點
根本睇住弱點嚟執就得
我無理到,都係掛機咁掛上去,最多打boss 個陣執一執
玩完時空貓P5序章
製作真係超用心
用得2條友但整晒8條友 (預先整定都好)
睇返Dx2 連主線大佬都係用環保素材
有無研究更新完有咩特別,我開始進入養生時期
btw 時空貓真係一隻有誠意既game
累計玩唔夠2個鐘
唔好話更新有咩特別,本身有乜都未知晒

隻game好啱老野玩,上世紀JRPG風格
手機game來講返村都唔自動回復HP/MP要去旅館
呢隻嘢係幾用心
個故仔都幾王道RPG得黎又有驚喜
之後又好多角同武器送
如果抽唔到好嘢
用佢送啲角花時間磨勁去
都一樣可以過關
台灣好多攻略教用送嘅角玩爆第一章同第二章
(佢嘅第一章你就當好似其他RPG嘅一代咁
已經有齊完整故事角色同大結局)
最佛心係佢同其他啲連動係買起咗
唔係時間限定,會長放响到當外傳俾你打
連動啲角又特別勁
joker mora 基本上已經係一火一風俾你當屬性角用可以過好多關
多咗個唔知乜春用嘅mode
然後有新副本
然後送你自選一隻舊嘢
暫時感覺良好
巧妙轉化JRPG名作元素做自己內容
主線相信受Chrono Trigger啟發,但唔會覺得照抄
打第一個大佬 (長槍渣電單車) 個演出好難唔諗起 Cloud

任務對白都好仔細,反而嫌佢節奏稍慢
唔好當佢係速食手機game玩就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞