加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
Interview就知道你識唔識英文啦
睇你衰乜wo
大鑊野的話就留港建港
有講過任何關於示威野你同佢解釋就得
Thanks
同埋要睇坐完出嚟幾耐
夠年期可能申請 rehabilitation
IVE 淨係有hard copy
記得係封口吸印同埋簽埋名
你係交左owp表未?
定卡左係cncc request到?
香港開大貓仲要比手續費
唔洗
直接上hsbc.ca官網開就得
係香港匯左錢去加拿大大貓,去到先再係當地其他銀行開account,有無得諗
交表時有個上傳位係letter of explanation
你打翻你要解釋嘅野上去就得,詳盡啲都唔怕
我記得其中有一份表都有位比你講點解會犯左咩罪
總之誠懇咁講
你交表個下係唔駛做cncc,但你要申報
Ching加油
港區國安法實施後,加拿大政府去年 11 月宣布讓港人移居的「救生艇計劃」(Lifeboat Scheme)。第一輪「工作簽證申請」周一(8 日)開始接受申請,香港居民只要在過去 5 年獲得加拿大學位或大專文憑,或同等海外證書,即可申請有效期最長3年的工作簽證,年齡不設上限。
計劃推出三天後,加拿大駐港澳總領事南傑瑞(Jeff Nankivell)接受《立場新聞》專訪。他提到,今次的「救生艇」計劃相較現行移民政策的申請門檻更低,期望讓香港年輕人「更方便、更容易」到加拿大生活工作。
南傑瑞主動強調,年輕港人如因參與政治活動被控,不會因而失去移民加國的機會,「我們不希望因參與示威、違反國安法被控的年輕人,會誤以為自己因此而被 DQ。」
「在加拿大,參與政治活動不是一項罪名。」

唔洗諗咁多住,人地都話唔會DQ你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞