加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
所有你讀過既都要
如果你有申報ive 學歷就要問ive 拎左個密封信封同埋official transcript 然後自己寄過去wes
幾號入紙?
2017年11月gard係咪行唔到OWP? 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
要去加拿大就 stream A 啦
行到OWP但行唔到stream B
拎三年工作經驗試下EE
唔得再試下Stream A
lm
係,gift card係無視membership。入去比staff問同佢講gift card就應該無問題
全世界Costco一樣,門口查一次,收銀查一次。

有機會你去個間有少少唔同,但係gift card係全美加都用到,正路美國都會比用。

BTW,Costco張membership係世界通用,我加拿大個張係日本用都無問題!
大統華好差?點解唔建議既
多倫多個啲成日都唔check企門口個條友勁懶,真係純企
通過
透過
唔係
我係寄晒間大學既野,wes 係咁話差野,問我有冇16年之前既野
咁我16年先讀,乜撚野16年之前既成績,所以我估係咪要hd既野
想問下Owp stream做夠一年野拎左pr要坐幾耐移民監
想問下如果行Stream B
19年9月Undergrad畢業
諗住23年頭申請
但同時間讀緊個非加拿大Master 24年頭畢業
到時拎PR 可唔可以計Master之後5年,
而唔係計UG
因為去讀書果個國家仲未開關
太早搞,畢完業已經過咗期
住加拿大緊要住到死個日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞