加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
申請deadline 2023,但可以申請2024 先過去?

```
有無人做完biometric 之後等左成個月都未有reply
因為有朋友12月頭做完biometric大概10日後就有offer
但係有朋友早過佢做但係依家都未有
anyway thank you
可能你要重做
ching 佢有冇出到個biometric ID比你
有啊,可能係我個朋友補交過文件所以遲少少
我有朋友12月底biometric 過左3日就出左offer
我同一日做都未有
有個frd 12月3號做依家都未有, 反而有個12月1x號做,21號就有。
屌 可唔可以study permit 同 owp一齊申請
但你啲朋友個application status有冇話completed biometric架
想知佢個biometric status係咪會lag 因為我明明做左 佢ID都出左 但個status就話fingerprints required
有,biometrics completed
反而係其他嘢都話under review 同processing
其實可以既你申個下佢唔會拒絕你
可以 拎定先 但變相就少左時間儲工時
想問 出左correspondence letter 係咪可以買機票同埋睇租airbnb?
今日 correspondence letter 同埋 biometric 封信一齊出左比我
唔該你
咁我想問係申請個OWP嗰時5年內大學畢業
定 做埋一年野 + 嗰時5年內大學畢業?
兩樣都要5年內
That’s why 有人(17-18 grad)申請到owp但行唔到stream B
16 - 17 grad
或者咁講 好敏水
想問下我而家申請左IRCC owp account,但係等緊WES既ECA認證。佢話預計31/01先完成。我諗住WES send返比我先apply IRCC owp (比錢個到)。我見啲人話可以早啲book定身體檢查,但又話要係IRCC send身體檢查信30日內完成身體檢查,咁如果要提早book身體檢查,應該book apply IRCC個日之後幾多日到?

唔該大家!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞