加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
唔使打針嘅exemption letter? 點申請 求教
冇記錯而家大部份人有嘅exemption letter 只係豁免唔需要有job Offer?
佢講既就係豁免唔需要job offer既exemption letter
唔係唔洗打針既exemption letter
如果係咁 一月15之後好似一定要打針 冇得用隔離換打兩針 有錯請指正因為我都唔想打針
暫時睇就係 你可以自己上ircc網睇
我都係睇到呢度 先諗緊係咪有另一張exemption letter for 打針
無啦 呢到谷針谷到癲仲早過香港玩vaccine passport 所以真係早啲走好啲
係咪又收緊番要有job offer先入得境
開銀行唔洗地址證明
遲過1月15入境就乖乖去打完先嚟啦
依到係谷到爆
我家姐兩個小朋友都打咗一針
WES搞咩
收到我封Seal Transcript都唔update status, 仲係On hold
WES搞咩
收到我封Seal Transcript成個禮拜有多都唔update status, 仲係On hold
想請問申請OWP一般幾耐左右批

同埋到2023年2月係申請時間?

定係2023年2月前就要過到去
2-3 個月
application deadline
原來係咁 仲諗住唔打針過去
希望各位巴絲打 打完針可以健健康康咁過加拿大
咁如果打晒兩針,但未收到exemption letter 入唔入得境?
Exemption for 之前封關
依家有開關應該入得境
即係都唔洗封exemption letter 都得?btw thanks
未拎pr 之前 用香港開落個d broker戶口 d tax點計
exemption letter 係咪批左owp佢會寄過黎
我批左成兩個星期都唔覺有
lm
大家做完body check 隔o左幾耐 個system 先有update?

上個禮拜四做完,到今日都未update
批左一星期左右就收到, 你睇下有冇趺左落email junk box
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞