加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
新鮮温體果啲唔知邊度有得買 我食開冰鮮 菜都係雪櫃貨 好彩既話係佢入包裝果日買 都可以放入雪櫃5-7日 唔好彩就放3日 好少買急凍 係DAY 1 黎果陣買左少少當後備糧食 買左成個月都未食過 仲係冰格 同樣都係肉 但就可以放幾個月
你讀邊間先
more detail
你上FB diy group到search下
好似好多間英國top up WES都認可
話說WES都認可我張台灣嘅大學Degree
好似印巴先有機會評低一級
wes做嘢真係
舊年最後一個禮拜用UPS寄到佢地Document center,佢地有人簽收咗,等咗佢地成個禮拜都無update仲係on hold
問佢地仲要幾日後先回覆話無簽收到,要我比返Tracking number,寄到日期同邊間送過嚟
我懷疑佢地根本都無拆過嚟睇Ref no嚟update人地status
一個禮拜就想人做好俾人?

加拿大🇨🇦起碼一個月

佢地上禮拜五話收到我份transcript,到今日做好report比我同sent埋去IRCC
就係一個禮拜都唔洗
有、轉咗。
想問下你地幾排IRCC登入完之後有無得入個system到apply?
我登入完之後無得撳start your application
如果今年報個ive hd讀完仲可以stream b但時間好趕
諗緊係到讀完stream b定直接stream a好
我今年畢業 只能夠講啱啱好
Stream B 拎到 PR先係加拿大讀書 抵好多
今年畢業都係啱啱好?
Stream B唔是咁樣嫁啵,你講緊owp ?
想去Edmonton, AB但好似無咩我果行既job offer
點都會申請不過煩惱中
今年九月畢業 一畢業就開始申請
下年二月截止 夠時間嘅
我眼殘睇錯嘢
但如果申請 stream B要有加拿大工作經驗
owp 就係工作簽證 比你搵工做野
通常咪owp再駁stream B
所以而家hd-> 24年grad->owp->預搵工加做野年半->26年頭stream b拎pr
咁樣係可行?
好似平過stream a讀書好多
但如果係果到讀diploma會唔會發展得好d
但係 OWP下年二月截止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞