加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
依家未必有exemption letter啦
估唔到去到唔打針就冇得入境
支那武肺 屌佢老母
要打針 我諗我2022應該都係同加拿大無緣
2023再算
人地一早講咗啦
我開始搞唔清楚
離開香港係想遠離極權 點知另一邊都係另一方面嘅極權 焗人打針
仲講緊打針
好心去加拿大就打啦
聯邦已經放風遲d可能強制所有人接種
咁驚就唔好去加拿大去英國囉
去得加拿大就預咗要打針
去英國就唔洗打針
唔洗成日問唔打針入唔入到境
揾唔揾到工
一定走啦

香港除左係舒適圈 重有乜好
新手一問,如果而家上網申請Open Work Permit,應該用BNO定特區護照?

因為睇過下好似政府/有d airline唔認bno所以唔比上機?因為我個特區護照2023過期,BNO就2030過期,所以穩陣起見,應該renew返特區護照,然後填form同入境用返特區護照好d?預計今年內走。
打針係好過人嘅嘢 自己健康問題問清楚都好正常姐
稅高嗰度就冇意見
真係睇你為乜離開香港
如果你只係口講要自由而又覺得強制叫人打針係冇問題 咁講白d你只不過係係兩舊屎之間揀舊冇咁臭嘅
真 拎人生計/學位嚟逼人打針呢招真心賤
咁都覺得冇問題嘅話唔見得有幾尊重民主自由
搞到打針唔係真係為防疫 而係為咗繼續有工返有書讀同有得堂食 根本反智
hello 各位
想問下如果22年畢業 係咪一定要等畢業證書先申請到owp?
如果用住最新既transcript 用黎證明準備畢業 去申請定先得唔得?
驚到時等畢業證書再搞owp d文件會太遲...
thxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞