加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
屌 無留意呢樣
嗰邊讀 diploma點都好啲
係 OWP
唔知有無人同我同一樣情況出現所以想問下
係咪最基本要有加拿大地址同電話
最少十萬,租屋都拎咗你 5 6 萬
無知一問申請OWP upload晒d野 無咪等佢叫我身體檢查果d野
👋
有冇師兄係facebook market place 租屋

想知有冇嘢要注意⚠️
通常2星期就叫驗身
如果先用working holiday visa 入境,再係加拿大境內轉sowp 大家點睇

另一半準備三月apply owp for stream B, 但我自己又好糾結應該同佢一齊apply 定係我先apply working holiday visa
inland apply你預等半年
working holiday 個visa 有效一年,佢啱啱琴日出咗invite 俾我叫我交資料,我就係煩緊交唔交好

其實working holiday 個visa 同sowp 有無衝突?我兩方邊一齊apply 會唔會reject 哂
有冇人知做Uber eats 計唔計入working hours
自僱唔計
原本想香港搵定過去冇咁徬徨
Oic 我以為係ubereats請
有張野填完yes upload完 佢會再通知去俾錢驗身岩唔岩

同埋香港人唔洗錢,有項係proof of fee exemption 係upload d 咩
1.yes
2.建議重頭睇多次instruction
有咩嘢要填yes
Request for medical exam
就咁開個pdf剔一剔之後交
仆街有野upload錯,搵唔到有位再upload過另一份..
professional diploma嚟驚佢當我係cert咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞