加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
入境唔洗
每人最多帶10000cad現金 多過呢個數要報關
學簽要存款證明
工簽唔洗
係香港開定加拿大銀行先匯過去就得啦
又有tg group
可以嘅話黎到先開, 啲迎新優惠爭好遠
真 多幾百cad洗開心好多
new post lm
開個冇曾女冇家和嘅group
正常討論都幾好
已經懶得入
其實#1 講解owp有小小可以執執

Open work permit 其實原意係比你番咩工都得
對比之下closed work permit 就只可以為特定公司番工

Owp都唔係特別既產物,不嬲都有
佢哋d group互屌同講廢話佔咗9成messages以上
要睇個officer熟唔熟
我個陣一講Hong Kong pathway即批
我問都無問 直接問我拎exemption letter但果陣exemption letter先出左無耐
想問多個問題 imm1295e中 employment中只有三欄 按指示如果唔夠填就應該要印多頁黎填 但佢份野最後要hash 唔比加頁 又唔可以upload兩份野 應該點做? 照填最近三份就算定有另外方法一份野過?
而且佢係真係會按Duration of expected employment黎批 定 前後一段日子 定 完全唔關?
住邊頭呀
多謝解答
exemption letter個陣係金牌嚟
出完直接ok
有冇邊個網搵屋租係比較推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞