加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
試下owp + 1 year online master?
1年後apply
試下owp + 1 year online master?
1年後apply
upfront做body check/等IRCC出信先做兩種方法都可以
upfront做既方法係apply owp前打上去體檢中心book, 未有信佢都會照幫你做,做完會即場有張information sheet比你拎走, apply owp時upload番就可以
但極度唔建議開左owp application之後又唔等信走去打尖做,咁樣會麻煩到IRCC d officer
18年底grad 都仲有足夠時間

年中就難講 岩岩又爆新一波 23年中未必夠工時
要2年以上既學曆先計
明白 咁由申請到批個owp係需時幾耐?
如果我係諗住等信先去做,需唔需要預計佢出信既時間提早book?因為我怕等信先book會full哂,meet唔到佢要求30日內做完體檢既要求。
唔該你呀!
2-3個月 視乎閣下嘅彩數
唔洗 因為聽聞依家唔多人book
就算好滿 果30日都可延遲(webform通知)
係 恭喜
上面有巴打答左
https://visa-exam.ump.com.hk/BookingAvailability.asp?av_vt_id=2
你可以經呢到check body check最新既booking情況,希望幫到你

請問medial results同埋biometrics 果兩行暫時話唔使
係咪之後會寄番信要求我做
因為我見個個巴絲都有做
啱啱交齊文件果陣係咁顯示
隔多排佢就會出message出信比你去做
有無人知可以點樣access到佢d application form明明已經update左adobe都開唔到,依家好徬徨
Pg 一年就得?
應該咁講 要先有兩年以上嘅學歷
Master係再補上去 所以最少一年就得
嚇一嚇
無啦啦收到Air Canada email話班機改咗
原來改早咗3分鐘
3分鐘
請問大約幾耐會出信,我打算十號收到passport即刻交application,想睇下可唔可以新年前做埋body check
submit後兩星期收到biometric +body check 信
即日book咗過兩日嘅biometric + body check
一星期後 ircc表示收到body check report
隔多三四日就appove咗
多倫多仲多機會
OWP+1year online master最後係計stream A定stream B?
係咪唔打既話 首先要有job offer 再加14日隔離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞