加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
https://www.hk01.com/article/xxxxxxxxxxl有冇人比到comment?

咪share 01 link啦
嚟緊會轉
佢話免費收message好吸引
咩嚟
廠,餐廳
填屋企人果份野 pdf整唔到簽名,print出黎又唔知點解有一忽空白,JM9...
咁咪重新填過囉
唔使簽 有寫明交ecopy唔使簽
盡搵!
我想問你個owp係LAND左先開始計3年, 定係 APPLY成功開始左就計

利申: 成功申請左, pre-approval letter 有個 valid date, 唔知係指pre-approval letter 定係 owp
我係land左計3年
個valid date應該係指張letter 即係幾時之前要入境咁
我覺得唔洗咁擔心英文 我英文都好廢 可能差過你 已經黎左一個半月 未開始揾工 但未死得 so far都完成左衣食住行 依家差揾工
巴打放心出發
其實係睇officer 手勢
我同朋友兩張都唔足3年
扣左幾多
我諗住批左一年後先land
冇問題

BTW 揾左屋未 未揾就提提你
1. 冇車既話 最好住近地鐵站/唔洗行太遠有巴士站/STREETCAR
2. NOFRILL同WALMART買野食比較平
入境計 但啲officer 有機會比少過三年你
我入境果陣條友問我係咪兩年 我即答佢三年 個VISA TYPE係FOR HONGKONGER ONLY 佢先幫我整番三年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞