加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
我係Toronto反而想去Vancouver
因為我鍾意行山 呢到真係一座山都無
你講既係咩經濟活動?
Toronto downtown 啲野都好舊下
想問如果我公司sponsor我去Canada (intra-company transfer program) 我可唔可知一年後apply stream B? 定係stream B一定要痴住個OWP?
想問如果我公司sponsor我去Canada (intra-company transfer program) 我可唔可一年後apply stream B? 定係stream B一定要痴住個OWP?
唔使一定要owp先可以行到stream b
本身有其他work permit畀你合法stay喺加拿大都得
只要你apply pr嗰刻已經喺加拿大返夠一年工+重係within 五年內大專畢業就得
要坐監咁辛苦不如都係算啦
想問下依家仲需唔需要exception letter 先入得境?同埋如果換左passport 係咪申請過張eTA ,落地officer 睇最新個本passport 去批owp 個期?
2018 grad
就算做得切2022 年頭批OWP,都趕唔切儲夠一年工作經驗stream B
入境打左針唔駛隔離
有冇人知呢類work permit容唔容易extend
hkowp唔太似有得extend
要extend應該都係要搵僱主擔保整番close wp
怪就怪自己唔早d申請
佢嗰啲文件全部無得+唔洗簽
原來加拿大咁衰,緊係要俾你哋啲尊貴香港人留港remote拎passport啦,點可以要人坐移民監迫人留喺加拿大住

建議你唔好移,大灣區唔使坐移民監,可以繼續喺香港返工賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞