加拿大OWP及Stream B討論區 (2) 世界大戰抹黑宇宙了Can you feel?

1001 回覆
29 Like 1 Dislike
想問一問我個情況唔知有冇巴打同我差唔多
我讀咗兩年Hd 一年topup degree 係shape
我可唔可以用最後topup degree 畢業嘅時間去行steam b?
係咪最少要兩年full time degree 先可以apply?
用買餸車
我唔係shape,不過我係upload 晒top up d野上去,佢都話唔得,我再搵ive寄hd d野去
你都係讀一年?
2年,正常upload張cert就得,佢係咁話唔得 咪俾撚埋hd d野佢,我諗你都要
你有冇做學歷證明
我講緊WES
原來係咁 希望你成功之後可以係到報道下
我冇車牌 Toronto好似冇Costco
我會選擇近超市 唔洗日日食急凍野
巴打咁你去到做咩? 搵人一齊租會唔會平好多...
你地搵樓係搵埋有傢俬跟既apartment?
如果做咗 3個月part time
之後再做 9個月full time
可唔可以共同計1年
咁算唔算at least 1,560 hours in total
你真係太睇少costco野既份量
Toronto冇costco你住dt
有齊proof應該ok掛
一盒牛角包10幾20舊已經塞左3分1架買餸車
如果我申請PR時既學歷唔係OWP既學歷,我過到去HD應該過期申請唔到PR,要用我下年grad左既degree 申請PR .
依家點樣知道我讀既degree 認唔認受?
如果我申請PR時既學歷唔係OWP既學歷,我過到去HD應該過期申請唔到PR,要用我下年grad左既top up degree 申請PR .
依家點樣知道我讀既top up degree 認唔認受?
即係你未讀完個top up , 咁心急做咩
因為我2023年前要用HD(2018 grad)申請 OWP
▶️而家我又讀緊topup degree (下年 grad)
▶️我會plan grad 完之後用 HD 批左既owp 飛去加拿大.

我用唔到HD申請PR(因為HD 過左5年內期限)
要用top up degree申請PR
如果去到申請先知我個top up degree PR唔批就仆街了

問題係:所以我依家點樣知道依個top up degree認唔認受性
之前試過係香港send cv都冇回音
希望到埗之後搵會好啲
Yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞