IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
我想問射GBP 去HSBC HK係咪SWIFT打HSBCHKHHHKH
receiving bank = HSBC HK (address 1 QUEEN'S ROAD CENTRAL CENTRAL AND WESTERN DISTRICT)
corresponding bank = HSBC UK (address LONDON, GREATER LONDON, United Kingdom)
終於賣曬牛牛嘢打算轉ib,請問各位點解我開咗保證金戶口之後入3萬落去,但流動資金同購買力都一樣得3萬唔比我孖
你肯定係孖展戶口?
你唔買貨點孖展
轉左黎IB幾個月喇
但都仲係覺得IB App個介面好難用
冇得換公仔已經唔想用
今日仲係Nasdaq real time, nyse delayed
係咪改左制?定我今個trading fees高所以送?
買左都唔比孖
佢寫著保證金戶口,唔係現金戶口
如果直接轉去加拿大嗰個戶口會唔會平啲
派股息係咪唔會出日結單
又話每個月有一次免費匯出,點解我用 IB HK 匯錢去英國銀行,扣左我£5

我之前幾個月都無扣過錢,點解今個月匯款就扣
應該係中轉銀行收唔係ib hk收
但我之前幾個月,每個月都有匯錢去英國,次次都無扣錢,唯獨是今個月扣左

今個月匯出舊錢比之前大,唔通因為咁,今個月就要扣錢... 又或者唔通 ib hk 轉左中轉銀行
1月份 細期今日開始買賣
IB 唔比我買1月份細期 系統reject
有無人知點解
中轉行既野解釋唔到
有冇人都係每到8點4左右而個時間個TWS都會斷一斷?
終於醒覺由牛牛轉用ib,覺得牛牛個ui易睇啲,係咪我問題
同埋想問當日盈虧同未實現盈虧有冇得係睇%唔係睇實數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞