IB 用家討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
應該係 佢成個組合去計

同埋我睇左呢條片 佢會有埋例子會比較清楚D
https://www.youtube.com/watch?v=2RBJ57ze1Tc&list=PLhatL0MYt4nI4Rp6A1TZdq73vm4T8eq4d&index=1
我都睇左,佢最尾嘅意思係佢成個倉要跌1391325先補,定係跌到1391325先要補
成個倉跌139萬。姐係跌成個倉六成幾先要補
想請問一下有冇HKD 兌 usd 期權,如有,要點操作?
唔見有
有冇人知ETF管理費係咩時候會收?
不會收,股價反映了
反映姐係 股價會計埋管理費做factor?
我之前轉左倉落去IB度,咁佢依家sent左個email話要update返個Cost Basis of Transferred Positions 其實係咩野黎 係唔係無咩影響可以唔洗理佢?
係,市場每日完的時etf 發行商會再計一次真正值,再減去費用,明天用新價畀市場再買賣

所以股價已包費用
點睇買賣紀錄?
淨係見到一個 total amount
App同網頁版都顯示fail to fetch performance data
睇唔到自己個表現
請問可以點解決?
請問ib點樣set追蹤止蝕 定係冇?
啱啱研究過,要用workstation先得。

mobile & web version 冇追蹤set
想請教下set 追蹤止蝕點解只限5股?
想開個戶口俾屋企人用,但係佢唔識英文,會唔會好難操作?
有中文
但係啲字眼冇投資開會唔明
你可以轉中文試下先
我個人睇開英文覺得舒服好多
我用冇問題,我屋企人一個人用就麻煩,我有諗過牛牛,但係大陸野同埋最近事件對佢冇乜信心,佢衣加用匯豐玩成日呻貴手續費
用用下就慣
所以買港股咪on9
如果淨係買正股中文, 英文都好易用.
我覺得可以開俾佢試下
一開始拎個模擬倉練習吓先
學識左點操作先用真ac玩
唔係玩太複雜既野應該好快學識
IB其實有得好似牛牛咁可以買美股時顯示到自己結餘可以買到幾多股數
想問下星期六日係咪過數入IB 特別慢?噚日過錢 到依家都未收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞